Sam Hagens stelt dat Britt Dekker liegt: ‘Er klopt echt niets van’

Oei, Britt Dekker wordt voor de zoveelste keer in haar carrière beticht van het verspreiden van een leugenachtige roddel. Ditmaal staat Sam Hagens op om haar tegen te spreken: “Klopt niet!”

Sam Hagens en Britt Dekker © SBS 6

Ze is misschien wel de grootste roddelkont van Hilversum: de 31-jarige Britt Dekker. De presentatrice van SBS 6 heeft nu al meermaals beschadigende roddels verspreid, die helemaal niet blijken te kloppen. In 2019 kreeg ze zelfs een advocaat achter zich aan toen ze juryleden van het RTL 4-programma Superstar Chef beschuldigde van cokegebruik.

Wéér een leugen

Twee jaar later, en dus ook twee jaar geleden, beschuldigde Britt een teamlid van RTL 4’s Expeditie Robinson van machtsmisbruik. Een cameraman zou zijn machtspositie hebben misbruikt tegenover een hongerige kandidate die zij ‘goed kent’, door zich te laten bevredigen in ruil voor een Mars. Het bleek wederom een pertinente leugen.

En Britts neus houdt maar niet op met groeien, want nu blijkt ze weer een niet-kloppende roddel te hebben verspreid over haar SBS 6-collega Sam Hagens. Britt stelt dat Sam heel graag de door bijna ál hun collega’s afgedankte wandelshow van de zender wilde presenteren, maar dat hij te licht werd bevonden.

‘Het is niet waar’

Het zou natuurlijk behoorlijk gênant zijn als Sam zichzelf naar voren heeft geschoven en werd afgewezen, omdat deze wandelshow – die uiteindelijk naar Jamie Trenité gaat – als een ‘beschimmeld broodje werd doorgegeven bij SBS’, zoals Angela de Jong het noemt. “Sam Hagens zou zijn vinger hebben opgestoken”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Mediajournalist Dennis Jansen: “Maar die appte mij dat hij níet zijn vinger had opgestoken.”

Angela: “Nou, sorry Sam, maar Britt had het echt tegen mij verteld. Sam Hagens had dus volgens haar zijn vinger opgestoken.”

‘Was niet zo!’

Sam ontkent deze bewering van Britt, waarmee hij dus stelt dat ze liegt. Dennis: “Het was niet zo. Die had mij geappt dat hij dat niet had gedaan.”

Angela: “Ik zou het ook nooit gedaan hebben als je weet dat er zoveel mensen publiekelijk hebben bedankt. Dan zou ik echt denken van: doei.”

Toch heeft Jamie die klus nu wél aangenomen. SBS 6-ster Manuel Venderbos: “Ja, maar ik denk dat dit pas in de media is gekomen van Britt toen hij het al lang aan het opnemen was.”

Korreltje zout

Nee, Jamie wíst dat hij dat beschimmelde broodje aannam, aldus Angela. “Nee, volgens mij moest het nog opgenomen worden. Dat is wat ik begreep van Britt.”

Dan beseft ze: “Maar goed, we weten inmiddels dat je sommige dingen bij haar met een korreltje zout moet nemen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Britt Dekker betrouwbaar overkomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen