Miljuschka begrijpt advocatenbrief aan Britt Dekker

Miljuschka Witzenhausen heeft er begrip voor dat François Geurds, haar collegajurylid uit het programma Superstar Chef, een advocatenbrief heeft laten sturen aan Britt Dekker. Dat liet ze maandagavond blijken in RTL Boulevard. Dekker beweerde vorige week op de radio dat ze twee juryleden van Superstar Chef cocaïne had zien snuiven op het toilet. De jury bestond naast Miljuschka en François uit Sergio Herman. Alle drie waren ze niet gediend van de beschuldigingen. 

Al snel trok Dekker haar keutel in, maar de schade was al aangericht. François Geurds was zó over de zeik dat hij zijn advocaat een brief heeft laten sturen aan Dekker. “Ik kreeg een advocaat achter me aan en daar schok ik best wel van“, zei ze gisteren op Radio 538.

Dekker: “De advocaat was van François Geurds, ik kende hem niet eens, dus ik dacht: jij bent het sowieso niet. Laat ik dat nog maar even zeggen voordat ik bankroet ben straks.”

Miljuschka ergert zich aan Britt

Witzenhausen ergert zich aan het gedrag van Dekker. “De mensen keken ook naar mij. Het is een uitspraak die even zo en passant wordt gedaan op de radio. Het is wel heel makkelijk van: ‘Ik zag juryleden op de wc’s snuiven.’ Nou, wij waren met z’n drieën: Sergio, François en ik, dus iedereen kijkt naar ons en wij hadden zoiets van: what’s going on?

Aanvankelijk reageerde ze laconiek. “Ik moest er vooral heel hard om lachen, maar twee dagen erna zag ik een beetje de ernst ervan in. Toen liep ik in mijn plaatselijke supermarkt en toen zei iemand tegen mij: ‘Hé, jij bent dat van dat cocaïne snuiven.’ Toen dacht ik: ehhh, wat, sorry? Het is dus heel makkelijk gezegd, maar het is veel minder makkelijk ongedaan te maken, dus je loopt echt schade op.”

Woest

Hoe zit de situatie nou precies in elkaar? “Haar man maakte dat programma. Hij heeft een productiehuis en dat heet TinCan en zij was daar een keer op visite en zij heeft blijkbaar dus twee mensen dat zien doen op de wc. Dat is eruit gefloept tijdens dat radioprogramma. Het waren blijkbaar geen juryleden.”

Dekker zei wel dat het om juryleden ging. “François was echt woest, hij was echt des duivels en dat snap ik ook wel.”

Witzenhausen benadrukt dat Geurds absoluut geen drugsgebruiker is. “Ik denk eerlijk gezegd: als je zo’n stripje langs zijn oksel haalt of zijn bloed laat prikken, dan zal je zien dat hij nog nooit drugs heeft gebruikt. Ik denk dat we dat alle drie met verve durven te doen.”

Ik vind het eigenlijk wel goed, hoe hoog ik Britt ook heb zetten en hoe leuk ik haar ook vind. Ze moet lekker bij haar paardensport blijven en soms even iets vaker haar mond houden voordat ze iemand beschadigt.”

Foto: RTL, Mike van den Toorn

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen