Pernille La Lau onthult geheim achter eenwieler-fragment Koffietijd

Pernille La Lau verbaasde in de winter vriend en vijand door zich uiterst behendig door de Koffietijd-studio te manoeuvreren op een eenwieler. Maar hoe kon ze dit eigenlijk?

Pernille La Lau © RTL

Het fragment waarin Pernille La Lau werd uitgedaagd om tijdens de live-uitzending van Koffietijd plaats te nemen op een eenwieler en door de studio heen te rijden, is in januari compleet viral gegaan. Haar collega’s snapten er helemaal níets van. “Nee, o God, Pernille!”, klonk het. En: “Hoezo kan jij dit?!”

‘Ze schrokken heel erg’

Pernille deed op een gegeven moment zelfs de hoelahoep op die eenwieler, dus inderdaad: hoezo kón zij dit? De presentatrice onthult het op NPO Radio 1: “Ja, dat was wel heel grappig. Ik werd uitgenodigd om een challenge te doen waarbij ik op een eenwielfiets moest rijden. Ik dacht: zij weten kennelijk dat ik dat kan, want anders vraag je dat niet.”

Ze hadden echter geen idee dat Pernille hier bedreven in is. “Want wie kan dat nou? Dus ik dacht: ze weten het, maar al gaandeweg kwam ik erachter dat ze het niet wisten. Dus toen heb ik gewoon mijn mond stijf dichtgehouden om uiteindelijk live in dat programma weg te fietsen. Ze schrokken er ook heel erg van.”

Voorover groeien

De Koffietijd-bekendheid is een bedreven eenwielfietser. “Ik reed vroeger inderdaad op een eenwielfiets, maar dat kwam omdat ik toen een scoliose had in mijn rug. En dat betekent dat je voorover gaat groeien en ik moest dus een sport doen waarbij je rechtop bleef. Dus ik mocht zwemmen, maar ik mocht geen paardrijden of schaatsen, etcetera.”

Uiteindelijk kwam ze uit bij een fiets met één wiel. “Ook hockey mocht ik allemaal niet. Dus toen was mijn moeder zo inventief om te zeggen: ‘Nou weet je wat, ik heb wel iets gevonden. Een eenwielfiets, want als je daar een beetje krom zit, dan val je eraf, dus je moet recht zitten.’ Nou, dus zo is het gekomen.”

Fragment

Het bewuste fragment:

@koffietijd Pernille gaat deze challenge vol overgave aan #koffietijd #hoelahoep #eenwieler #hulahoop #hulahoopchallenge #unicycle ♬ I Want It That Way – Dj pablo

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Koffietijd-vrouwen als Pernille La Lau die ook af en toe een stoel krijgen in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen