Pernille La Lau weigert John de Mol te bashen: ‘Ik zeg niets’

Pernille La Lau laat zich tijdens een interview met Nieuwe Revu niet verleiden om John de Mol te bashen. Haar programma Koffietijd wordt dan ook geproduceerd door de mediamiljardair.

Pernille La Lau © Nick van Ormondt

Eigenlijk is Pernille La Lau natuurlijk een beetje de verpersoonlijking van haar programma Koffietijd: gezellig, theeleutend en wars van de scherpe randjes. Ze slaat dan ook helemaal dicht als ze in de Nieuwe Revu gevraagd wordt naar de in Hilversum gevreesde mediatycoon John de Mol.

Jokkende Pernille

De Nieuwe Revu-journalist tegen Pernille: “Inmiddels zwaait John de Mol de scepter bij SBS. Wat vind je van de koerswijzigingen die hij heeft doorgevoerd?”

Pernille jokkend: “Daar kan ik niets over zeggen, want ik weet niet wat hij heeft veranderd.”

Nieuwe Revu: “Onderdeel van het nieuwe beleid was een verjonging, waardoor tv-collega’s als Selma van Dijk en Gallyon van Vessem het veld moesten ruimen.”

Op de vlakte

Vervolgens blijft Pernille stug op de vlakte. “Je weet in het leven nooit wanneer je het veld moet ruimen. In de coronatijd zijn er bedrijven omgevallen waarvan ik dacht dat ze nog heel lang zouden blijven bestaan. De stekker is uit allerlei tijdschriften getrokken. Er kan altijd iets gebeuren, daar moet je realistisch over zijn.”

Zelf is Pernille niet bang voor een tv-exit. “Vrienden zeiden vroeger vaak tegen mij: ‘Dat jij kan leven met die onzekerheid van het tv-bestaan.’ Maar een vast contract biedt ook geen zekerheid. Ik denk dat het goed is om als mens te opereren als eigen ondernemer, ook als je in loondienst bent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol nog een megahit als The Voice gaat verzinnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen