VVD’er Thierry Aartsen door het stof na beledigen SBS 6-kijker

VVD-Kamerlid Thierry Aartsen gaat door het stof omdat hij de kijkers van SBS 6 heeft beledigd tijdens de uitzending van de nieuwe talkshow Marcel & Gijs. “Dit was onhandig.”

Thierry Aartsen © SBS 6

Thierry Aartsen schoof gisterenavond aan in de eerste aflevering van Marcel & Gijs, maar het VVD-Kamerlid vergaloppeerde zich toen Marcel van Roosmalen vroeg om iets in detail uit te leggen. “Dan gaan we het heel technisch maken. Ik weet niet of dat voor het SBS-publiek geschikt is”, antwoordde hij.

‘Niet zo bedoeld’

Het leidde tot ‘oh’-geroep in de studio, omdat het diskwalificeren van de SBS 6-kijker niet zo handig is als politicus. Daarom gaat hij nu door het stof via Twitter: “Als vaste SBS 6-kijker zou ik uiteraard nooit mijn mede-kijkers willen beledigen. Dit was een onhandige uitspraak van mij bij Marcel & Gijs die ik niet zo heb bedoeld.”

Het wekt wantrouwen op bij zijn volgers. “Onhandig? En waaruit blijkt dat u dat zo niet heeft bedoeld? De uitspraak kwam toch spontaan uit uw binnenste rollen?”, zegt ene Anke. En Sint: “Een pakket met twintig, dertig maatregelen en u wist er geen enkele te noemen. Dat is geen onhandig grapje, dat is wegduiken.”

Tina kritisch

Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, vindt dit niet leuk van Thierry. Ze schreef gisterenavond op haar analysekanaal dat ze het niet fijn vond ‘dat er enkele keren met dedain over de SBS 6-kijker werd gepraat’. “Vooral de opmerking van Thierry Aartsen (‘is dit niet te ingewikkeld voor de SBS 6-kijker?’) sloeg nergens op.”

En Angela de Jong? Die verbaast zich in het AD vooral over het nieuwe kapsel van Thierry. Of, nou ja, het gebrek daaraan. “Ik moest op zoek naar foto’s op internet om uit te vogelen wanneer het Kamerlid de strijd tegen zijn terugtrekkende haargrens had opgegeven en het scheermes had opgepakt.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thierry Aartsen gebruikt het niveau van de SBS 6-kijker als excuus om niet in detail te antwoorden. Zwak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen