Fidan Ekiz weigert aan te schuiven bij Eva Jinek: ‘Ze is wel gebeld’

Fidan Ekiz wil niet aanschuiven in de talkshow van Eva Jinek om te praten over de ontstane ophef over haar canceldocu. “Ik wil niet dat het steeds alleen maar over De Vooravond gaat.”

Fidan Ekiz en Eva Jinek © NPO, RTL

De woede klotst tegen de plinten in BNNVARA-kringen nu oud-omroepgezicht Fidan Ekiz in haar nieuwe canceldocu uit de school klapt over interne gevoeligheden bij de omroep. Ze beschuldigt haar oud-werkgever er onder meer van dat haar talkshow De Vooravond van de buis is gehaald vanwege haar ietwat rechtse signatuur.

Fidan reageert

BNNVARA-coryfee Erik Dijkstra, die eerder toegaf dat hij wegkeek bij de misstanden bij DWDD, heeft Fidan nu van haar kruintje tot haar zolen ondergekotst in de talkshow van Eva Jinek. De presentator vindt dat ze moet stoppen met ‘janken‘ over het einde van haar veel bekeken talkshow in de vooravond van NPO 1.

Fidan heeft daar verbaasd op gereageerd via haar Instagram-pagina: “Er komt van alles voorbij over het einde van De Vooravond in kranten en online (en een talkshow, #gejank), terwijl ik niemand hierover heb gesproken. De quotes van mij komen uit onze serie die over veel en veel meer gaat dan De Vooravond en BNNVARA. Kijken dus.”

Steun van Angela

Het ging gisteren in de talkshow van Eva wederom over Fidan en haar canceldocu. Daar sprak Angela de Jong haar steun uit aan de presentatrice. “Ik denk dat het heel evident is dat De Vooravond moest stoppen omdat er presentatoren zaten die een geluid lieten horen dat niet heel erg des VARA’s is.”

Het argument van Erik dat De Vooravond gewoon van de buis moest omdat het een slecht programma was, is volgens Angela niet valide: “Vooralsnog is het het enige programma na De Wereld Draait Door dat meer dan 1 miljoen kijkers wist te trekken op dat tijdstip.”

Niet naar Eva

Jan Slagter vindt het onterecht dat Fidan nu zo wordt aangepakt om een piepklein onderdeeltje uit haar docu. “De Vooravond is wel een heel klein onderdeel van de documentaire, hè?”

Eva daarop: “Dat zegt Fidan ook. We hebben haar gebeld en ze heeft ons een reactie getuurd. Ze zegt: ‘Het zou heel raar zijn om in een docuserie over cancelen de vraag over De Vooravond niet te stellen, lijkt mij. (…) Ik wil niet vanavond aanschuiven om te gast te zijn.'”

Waarom niet?

Waarom wil Fidan niet bij Eva zitten? “Ik wil dat mensen kijken naar de hele serie en debatteren over de angstcultuur in ons land en dat het niet steeds over De Vooravond gaat.”

Dat debat voerde Eva na haar reclamebreak alsnog. Daar is Fidan tevreden over. Ze reageert op Instagram: “Wat fijn dit item bij Jinek. Het ging echt over de inhoud en het debat. Integer en fair voorbereid en gebeld door de redactie. Verademing na wat ik deze week voorbij zag komen in de vorm van online (zogenaamde) interviews/clickbaits.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten het vermeende BNNVARA-wespennest om: doet Fidan Ekiz er goed aan om de Vooravond-exit te laten rusten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen