Streep door kookprogramma Dave en Dries Roelvink: ‘Van de baan’

Dave en Dries Roelvink gaan toch geen kookprogramma maken op televisie. Er is een streep gezet door die plannen, vertelt papa Roelvink in gesprek met de Party. “Dat is van de baan.”

Dave en Dries Roelvink © RTL

Dik twee jaar geleden verklapte Dries Roelvink dat er serieuze plannen zijn voor een kookprogramma met zijn oudste zoon Dave. Ze zouden dan samen boodschappen gaan doen en vader zou zoon leren koken. “Wij gaan een pilot opnemen voor een kookprogramma”, vertelde hij destijds op de radio.

Streep door kookshow

De plannen waren erg serieus. Het was de bedoeling van Dries om de proefaflevering ’hier en daar’ te laten zien, in de hoop dat een televisiebobo toe zou happen. “Je ziet me met hem boodschappen doen en ik ga hem recepten uitleggen die ik goed in m’n hoofd heb zitten.”

Hoe het daar nu mee staat? Dries in de Party: “Nee, dat is van de baan. Dave stond ook niet te springen toen ik het eens bij hem aankaartte. Ik heb als gastkok wel twee keer meegedaan bij 24Kitchen. Ik ben ook gevraagd of ik niet wekelijks op 24Kitchen iets zou willen doen, maar dat wordt mij te veel.”

24Kitchen-kok

Dries wil niet aan de slag als 24Kitchen-kok. “Het moet bij mij vrijblijvend en een hobby zijn en geen verplichting worden.”

Hij is ook niet heel erg onder de indruk van de tv-koks aldaar. “De laatste keer dat ik bij 24Kitchen was, heeft chefkok en presentator Perry de Man een andere variant op mijn gehaktbal gemaakt. Die was niet zo lekker als die van mij, want hij voegde er zoveel an toe, zoals truffel en paprika, dat ik dacht: nee, zo is oma’s balletje niet bedoeld.”

Jumbo-ballen

Momenteel liggen er heuse Dries Roelvink-gehaktballen in de schappen bij de Jumbo. Hoe erg is hij eigenlijk betrokken bij zo’n marketingstunt? Of heeft hij er ongezien zijn naam aan gegeven in het kader van geld harken?

Dries: “Ik ben er twee keer geweest om te proeven. De eerste keer dacht ik: mwa, deze gehaktbal is toch anders dan die ik maak. De tweede keer zat de gehaktbal echt dicht bij de smaak van die van mij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dave en Dries Roelvink gaan toch niet kokerellen op tv. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen