Catherine Keyl vreselijk door mangel na optreden in Op1: ‘Stupide!’

Catherine Keyl is een lopende meningenmachine. Ze is dan wel bijna tachtig, maar staat nog altijd middenin het leven en heeft overal een standpunt over. En daar slaat Op1 ontzettend op aan.

Catherine Keyl © NPO

Het is een heerlijke uitlaapklep voor Catherine Keyl: haar wekelijkse column in De Telegraaf. De oud-presentatrice laat daarin steevast haar pittige mening horen, maar komt ook voortdurend met de meest merkwaardige anekdotes, vooral als het over haar leven als toerist gaat. Ze reist graag en maakt in het buitenland van alles mee.

Avonturier Catherine

Echt van álles. Nadat ze in Iran werd afgesnauwd vanwege haar teenslippers, ze in Parijs werd beroofd door een man met rare kleren en tijdens haar bezoek aan Brussel vreesde voor IS-aanslagen en straatovervallen, sidderde ze tijdens een reis naar India voor aanranding. “Je kunt daar overal worden aangerand. Wat dat betreft vind ik India doodeng.”

Hoe Catherine al die levensgevaarlijke bestemmingen bereikt? Met de KLM natuurlijk. En daar ging haar stukje van deze week over. Dat ze het zo’n schande vindt dat onze luchtvaartmaatschappij door sommige mensen gezien wordt als een schandvlek. De Op1-redactie las mee en belde haar diréct op. Et voilà: donderdagavond zat ze aan tafel.

‘Waarom bashen?’

Catherine mocht tegenover Marjan Rintel, de president-directeur van KLM, vertellen dat het haar ‘pijn’ doet dat het bedrijf zo onder vuur ligt. “Waarom moet zo’n bedrijf zo gebasht worden? Als je naar 2000 kijkt… Tóen was KLM onze trots en de mensen die daar werkten, hebben dan een blauw hart, zeg maar, en nu kunnen ze niets meer goed doen.”

Ze blijft bij haar pittige uithaal naar de kersverse klimaatactivist Carice van Houten. “Als jij op de A12 gaat liggen omdat je vindt dat er minder gevlogen moet worden en je werkt vervolgens regelmatig in Amerika en je hebt een vriendje in Australië, dan denk ik: ja, hoezo? Zijn er geen mannen in Nederland ofzo?”

Felle kritiek

Het optreden van Catherine levert haar flink wat drek op. Alleen al de aankondiging dat ze te gast zou zijn was reden voor critici als Tim Hofman om ontzettend pinnig te reageren. “T*ring hey”, typte de presentator, zonder asterisk.

En ene Ludo (niet die van Janine) sarcastisch: “Wel echt goed dat zo’n serieus programma als Op1 zo’n vliegexpert als Catherine Keyl heeft weten te strikken. Heel erg benieuwd naar haar input!”

En André: “Kon Dries Roelvink niet? Die vliegt toch vaak naar Spanje?”

Stupide geleuter

Ook ná het optreden van Catherine blijft de kritiek aanhouden. Zo zegt Astrid Plugge van de politieke partij Volt: “Bijzonder hoe dat werkt. Dat als je BN’er bent je ineens expert bent in allerlei onderwerpen. Maar fijn dat Catherine Keyl zo’n ‘genuanceerd’ verhaal over het luchtvaartdossier kon houden.”

Dan cynisch: “Geen zorgen, nu kunnen we allemaal rustig slapen (behalve de mensen rondom Schiphol dan).”

En de boze meneer Geert: “Voordat de stijgende zeespiegel een eind maakt aan Nederland, zijn we al lang verdronken in het stupide geleuter van mensen als Catherine Keyl.”

Tweet

Het regent negatieve tweets over Catherine:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Terecht dat er kritiek is over het Op1-optreden van Catherine Keyl?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen