Henny Huisman sabelt Froukje de Both neer: ‘Heel erg misgegaan’

Henny Huisman denkt dat Froukje de Both een beetje van het padje is nu ze opeens – ontzettend cliché – ‘inspirerende’ filmpjes maakt op Instagram. “Het is verkeerd gegaan met d’r…”

Froukje de Both en Henny Huisman © SBS 6

Je struikelt erover op sociale media: al die BN’ers en influencers die vertellen hoe je moet denken, hoe je moet leven en hoe je je moet gedragen. Ze acteren allemaal dat ze enorm veel levenswijsheid in petto hebben, maar in werkelijkheid praten ze elkaar gewoon allemaal na in iets andere bewoordingen en met een iets andere mimiek.

Reminder van Froukje

Ook Froukje de Both doet hier nu aan mee. Na een paar jaar TV Makelaar en Eigen Huis & Tuin ziet ze zichzelf als een soort lichtend voorbeeld van hoe je in het leven moet staan. Over het zomerweer oreert ze: “We willen zwemkleding aan en misschien willen we het ook wel niet, want tegelijkertijd komen er ook allerlei negatieve innerlijke dialogen op gang.”

Dat gaat dan over hoe mensen naar hun eigen lichaam kijken. “Ik wil je daarom even een kleine reminder geven. Een gedachte is geen feit! Zie het als een gebeurtenis. Net als iets op de radio of op de tv wat je hoort en waar je weer langs zapt. Maak het niet te groot, die gedachtes die jij hebt, want het zijn maar jouw gedachtes.”

Motivational speaker

Nou, we zijn er helemaal ondersteboven van, Froukje. Fijn dat we na deze peptalk weer verder kunnen met ons leven. Haar filmpje werd gisteren getoond in de talkshow Marcel & Gijs. “Dan nog iets: Froukje de Both… Ik weet helemaal niet precies wat die vrouw in het verleden deed”, aldus gastheer Marcel van Roosmalen.

Dan tegen zijn tafelgast Henny Huisman: “Ze is een beetje uit jouw tijd, denk ik. Presentatrice, actrice. In elk geval: ze is nu motivational speaker geworden. Ze neemt op momenten dat ze denkt dat de samenleving het nodig heeft filmpjes op en die zijn bedoeld voor jonge meiden om ze raad te geven in het leven.”

‘Heel erg verkeerd gegaan’

Marcel reageert spottend op de bezielende woorden van Froukje: “Maar Henny, als je dit hoort, denk je dan ook niet: had ik dit maar eerder gehoord? ‘Gedachtes zijn geen feiten.’”

Henny haalt daarop lelijk uit naar de presentatrice, alsof ze helemaal van het padje is. “Nee, maar het is wel heel erg verkeerd gegaan met d’r, heb ik het idee. Ja, Froukje de Both… Dat was wel een presentatrice, ja.”

Marcel: “Ja, maar gedachtes zijn geen feiten. Laat het gaan. Gedachten zijn geen feiten, Gijs.”

Henny: “Nee, feiten zijn feiten.”

Fragment

Froukje als inspirator:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Froukje de Both iemand waarvan u graag wijze levenslessen afneemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen