Catherine Keyl vreest voor aanranding in India

Nu Catherine Keyl naar haar eigen verwachting nog maar zo’n tien tot vijftien jaar te leven heeft, neemt ze het er flink van. De oud-tv-diva heeft al flink wat van de wereld gezien en reist er nog steeds lustig op los. Nadat ze in Iran werd afgesnauwd vanwege haar teenslippers, ze in Parijs werd beroofd door een man met rare kleren en tijdens haar bezoek aan Brussel vreesde voor IS-aanslagen en straatovervallen, viel ze onlangs weer van de ene in de andere verbazing tijdens haar India-reis.

Het was vooral de armoede in India die Keyl aangreep, maar ook de voortdurende angst om aangerand te worden. Het begon al bij haar aankomst in Mumbai, waar ze het centraal station bezocht.

De tv-diva vertelt in de Story: “Ik zie op het station speciale wagons voor vrouwen. Het is namelijk te riskant om in een gemengde treinwagon te gaan zitten: je kunt overal worden aangerand. Wat dat betreft vind ik India doodeng.

Het is heel angstig om je als vrouw door India te bewegen, meent Keyl. “Ik hoorde op de radio een reportage over een dorp op het platteland waar éíndelijk chemische toiletten waren gekomen. Vrouwen moesten wel vóór zonsopgang naar het toilet gaan, anders is het risico van aanranding te groot…”

Toch vond Keyl de mannen die bij het treinstation stonden er eigenlijk wel heel netjes uitzien. “Ervoor staan de bussen die keurig aangeklede ambtenaren naar hun werk brengen. Nette overhemden, gestreken broeken. Ze vormen een ordelijke rij voor de bus.”

Het hele reisverslag van Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Daniel J. Ashes, Avrotros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen