VI-trio Johan, Wilfred en René krijgt dreun: ‘Het zijn gewoon idioten’

Het Vandaag Inside-trio Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp krijgt een flinke dreun te verwerken van Gijs Groenteman, een presentator van de publieke omroep. “Het zijn idioten.”

Gijs Groenteman en Vandaag Inside © Wessel de Groot / William Rutten

De naam van Gijs Groenteman valt de laatste tijd regelmatig in Vandaag Inside, omdat hij samen met Marcel van Roosmalen de talkshow Media Inside maakt. Johan Derksen is fan van dat programma en vindt dat John de Mol de heren moet binnenhalen voor het tijdslot van HLF8, maar de andere mannen van VI zien dat minder zitten.

Wanstaltige foto

Vlak voor het weekend zat Marcel op de barkruk in de VI-studio en dat zag Gijs toevallig voorbijkomen tijdens het zappen. Hij zegt nu in hun gezamenlijke podcast Weer Een Dag: “Ik viel er toevallig net in op het moment dat ze die wanstaltige foto lieten zien. Ze hebben een soort still van mij gemaakt, waarop ik er werkelijk als een soort idioot uitzie.”

Gijs lijkt daar enigszins gepikeerd over. “Dat moeten ze vooral doen bij Vandaag Inside. Het is de meest onflatteuze foto van mij ooit.”

Avond in het gesticht

Vandaag Inside maakt absoluut geen indruk op Gijs. Hij zegt tegen Marcel: “Je was dus een avond in het gesticht, Marcel.”

Het is onbegrijpelijk dat Marcel zich op zo’n barkruk laat zetten, vindt Gijs. “Het is gewoon het idiotenhoekje waar je wordt neergezet. Dan moet je een beetje vanuit die kruk boven ze uit torenen en naar ze toe schreeuwen. Het is een heel ongemakkelijk gesprek.”

Stelletje idioten

Gijs is er niet van onder de indruk dat er juist in VI wordt gepleit voor zijn transfer naar SBS 6. “Het is een soort gesticht dat Vandaag Inside. Het ging de hele tijd over of wij HLF8 willen overnemen. Of we dat nou eigenlijk willen is helemaal niet aan de orde, maar zij zien zich als een soort commissie of tribunaal dat besluit of wij daar geschikt voor zijn.”

Volgens René van der Gijp past Gijs totaal niet bij SBS 6. Hij vindt hem ook een slechte interviewer. “René van der Gijp weet eigenlijk helemaal niet waar hij het over had. Wat een stelletje idioten.”

Middelpunt

Het zit Gijs erg hoog. “De mensen denken geloof ik dat ik een soort nietsnut ben die niets kan behalve stuntelig autocueteksten oplezen. Het is een discussie die je toch niet kunt winnen met die idioten. Ik geloof dat ze ook echt denken dat ze het middelpunt van de wereld zijn geworden of dat het er daadwerkelijk toe doet wat ze daar allemaal zitten te kwaken.”

Hij besluit: “We hoeven HLF8 helemaal niet te presenteren. Daar zitten we niet op te wachten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen