VI-trio slaat genadeloos hard terug naar ‘lelijke’ Gijs Groenteman

Gijs Groenteman krijgt na zijn kritiek op Vandaag Inside een flinke vuistslag in het gezicht terug. Met name Johan Derksen laat zich gelden: “Gijs staat alleen maar lelijk op foto’s, want Gijs ís lelijk!”

Vandaag Inside over Gijs Groenteman © SBS 6

De sneer van Gijs Groenteman aan het adres van Vandaag Inside-sterren Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp komt als een boemerang in zijn gezicht terug. De presentator van de publieke omroep is gisteren enorm belachelijk gemaakt in de WK Voetbal-versie van het programma: De Oranjewinter.

Gijs krijgt pak slaag

Gijs ergert zich eraan dat de VI-heren steeds opzettelijk een lelijke foto van hem zouden laten zien. Hij vindt het bovendien een erg slecht programma, dat hij omschrijft als een ‘gesticht’. “Ik geloof dat ze ook echt denken dat ze het middelpunt van de wereld zijn geworden”, aldus de zoon van Hannneke Groenteman.

De mannen van VI hebben inmiddels kennisgenomen van die kritiek. Wilfred bracht het onderwerp gisteren terloops ter sprake. Daarop lachte Johan: “Jij bent rancuneus! Haha. Wat kan mij het nou schelen wat Gijs Groenteman over mij zegt?!”

Hélène Hendriks: “Gijs is een beetje boos!”

‘Hij is lelijk!’

Wilfred: “Wat ik het leukste eraan vond is dat hij zei dat we van hem met opzet een onflatteuze foto lieten zien. Dat hij er slecht uitkwam op die foto. Laten we even kijken.”

Vervolgens komt een hele serie lelijke foto’s van Gijs voorbij. Johan: “Ja, maar Gijs staat alleen maar lelijk op foto’s, want Gijs ís lelijk.”

Hélène: “Nou!!!”

Johan: “Nee, met zo’n hoofd kun je niet op tv, vind je wel?”

René: “Gijs trekt de hele tijd zo’n hoofd van: ik weet het niet. Dat is natuurlijk wel zo. Hij weet het ook niet!

Stank voor dank

Het is opvallend dat Gijs zo hard uithaalde naar VI, omdat Johan de afgelopen weken een warm pleitbezorger was van het idee om Gijs en collega Marcel van Roosmalen naar SBS 6 te halen om de talkshow HLF8 op te volgen.

Wilfred tegen Johan: “Wat ik het pijnlijkste vind voor jou om te lezen: ze willen helemaal niet HLF8 doen. Ze vinden het schandalig dat die ‘jongens uit het gesticht’ [dat opperen]. Nu blijken ze het helemaal niet te willen!”

Johan: “Dit noemen ze een klassieke stank voor dank.”

Satire of niet?

Is het allemaal wel zo ernstig bedoeld? Hélène vraagt het zich af: “Het was toch een beetje satire, denk ik, van Gijs Groenteman?”

Wilfred stelt dat Gijs écht boos is. “Nee, die is boos. Die is heel boos. Ja, die is echt heel boos. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen