René van der Gijp haalt keihard uit naar Talpa-bobo Paul Römer

René van der Gijp haalt keihard uit naar Paul Römer, een van de knechten van John de Mol. Hij is helemaal klaar met dit soort ’tv-mannetjes’, zegt de voetbalanalist. “Waarom zegt ie dat nou?”

René van der Gijp © SBS, NPO

Johan Derksen is mede opgestapt als presentator van Vandaag Inside, omdat hij in de kaarsrel totaal geen steun voelde van de Talpa-directie. “Ik heb hier wel een paar relletjes meegemaakt en weet je wie altijd het eerste in paniek zijn? De directie van Talpa”, zei hij in zijn allerlaatste uitzending, die zo’n 1,3 miljoen kijkers trok.

Slap Talpa

Het is een werkgever van likmevestje, vindt Johan. “Die staan nooit achter je, maar die zijn altijd in paniek. Ze wilden ons vanochtend een briefje meegeven wat we voor moesten lezen. Flikker op zeg!”

Tv-kenner Bert van der Veer is het daarmee eens. “Je moet ook in beschermingen geworden door je werkgever en ik ben buitengewoon verbaasd hoe Talpa dit opgepakt heeft. Slapjes. Je kunt het ook verdedigen door de intentie van Johan Derksen te benadrukken. Door het een beetje anders proberen te framen dan nu gedaan is”, zegt hij in HLF8.

René boos

Özcan Akyol vindt het flauw dat Talpa meedeed aan de ‘morele hysterie’ rondom Johan. “Er was drie dagen lang een massale morele verontwaardiging van allerlei mensen die vonden dat hij excuus moest maken, dat hij moest stoppen. Zelfs Talpa, het management, had een briefje opgesteld dat hij moest op gaan lezen”, zegt hij in Jinek.

René van der Gijp vertelt nu aan De Telegraaf dat hij het daarmee eens is. “Ik ben klaar met die tv-mannetjes. Laat gaan, ik kan ze missen als kiespijn. Dan zou ik eerder iets online willen doen, niet meer dat gestress met die omroepen.”

Baantjer Junior

Zo’n Paul Römer neemt zichzelf véél te serieus, aldus René. “Elke keer als we een vergadering hadden, noemde Johan hem Baantjer Junior. Dan zag je hem kijken van: dat kan niet, ik ben de baas hier. Hahahahaha. Ik neem Johan ook niks kwalijk. Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad.”

René lijkt Paul een backstabber te vinden. De Talpa-bobo stond na de laatste VI vooraan om de heren op de publieke radio af te vallen. “Paul Römer heeft gezegd dat hij ons programma niet meer van deze tijd vindt. Nou, ik heb tegen hem gezegd, met alle respect: Johan heeft in vijf maanden deze talkshow meer bereikt dan hij in dertig jaar.”

‘Waarom zegt ie dat?!’

Het is voor René volstrekt onduidelijk waarom je eigen werkgever zo zit te popelen om je op de publieke radio een trap na te geven. “Ik probeer me echt wel te verplaatsen in die Römer, dat hij deze talkshow niet in deze tijdsgeest vindt passen, maar waarom zegt ie dat nou?!”

Ze stonden bij Talpa ook te popelen om het contract te verscheuren, zegt René. “Dat was vrijdagmiddag voor twee uur al gebeurd.”

VI keert dan ook niet meer terug. “We zijn ervan overtuigd dat we niet meer terugkeren op tv, in deze vorm. Iedere keer is het hetzelfde. Er valt een soort bom, iedereen is hélemaal over de zeik en twee dagen later is het: waar hebben we het eigenlijk over? Dat zag je gisteren bij Op1 wel.”

Niet waar

Tot slot benadrukt René dat het kaarsverhaal van Johan helemaal niet waar was. “In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves”, zegt hij. En Talpa weet dat volgens hem ook. “Ze wisten ook wel dat het verhaal niet waar was. Maar er kwam zoveel over ze heen.”

Waarom heeft Johan niet gewoon gezegd dat het verhaal verzonnen was? “Johan heeft het later verdraaid, en gezegd dat ie tussen haar benen stond. Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien.”

Aangedikt

Dick Ploeger, de keeper met wie Johan het kaarsverhaal zegt te hebben beleefd, stelt in het AD ook dat het helemaal niet gebeurd is. “Ik hoorde een verhaal dat een beetje was aangedikt”, zegt hij. “Ik weet er niets van. Dat zal ik ook tegen de politie zeggen als ik word opgeroepen.”

Het is volgens hem echt onnodig dat Johan nu van de buis af is. “Nu krijgen we alleen nog maar politiek correcte meningen op tv. Niemand die nog durft te vertellen wat hij echt denkt. Dat deed Derksen wel.”

Tweet

Overigens haalt ook Dennis Schouten keihard uit naar Paul:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen