Irene Moors: ‘Echt geen zin om het over Angela de Jong te hebben’

Irene Moors ergert zich niet alleen aan Yvonne Coldeweijer, maar ook aan Angela de Jong. Ze wil het niet te veel over de AD-diva hebben, omdat haar relevantie dan te veel zou toenemen.

Irene Moors en Angela de Jong © RTL

Het is overduidelijk dat Irene Moors zich maar niet kan aanpassen aan de veranderende tijden. De structureel werkloze presentatrice vindt het verschrikkelijk dat BN’ers tegenwoordig zo op de korrel worden genomen. Ze heeft vorig jaar bijvoorbeeld hard uitgehaald naar juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer.

Spartelende Irene

Irene, die door die juicekanalen werd omschreven als iemand die gemeen is achter de schermen, is volgens Yvonne gewoon veel te gewend geraakt aan ‘kontenlikkerij‘. “Dit is gewoon decennialang kontenlikkerij geweest. Wie zou dat moeten brengen zodat iedereen dat dan hoort, dat zij een kreng is achter de schermen? Dat weet normaal niemand.”

Kan de presentatrice wél omgaan met Angela de Jong, de light-versie van Yvonne? De AD-diva schreef laatst mee te leven met Irene, omdat ze alleen nog maar in loterijreclames zit: “Is er iemand die alsjeblieft een baantje heeft voor Irene Moors? De kijker verdient beter dan zijn helden van vroeger zo wanhopig te zien spartelen.”

‘Niet te groot maken’

Heeft Irene het idee dat ze aan de beurt is bij Angela, omdat ze haar vorig jaar naspeelde in Five Live (daarin kreeg een nep-Angela een studiolamp op haar hoofd)? “Geen idee. Angela schrijft over alles en iedereen in de media, dus ook over mij. Ik vind het niet zo erg hoor”, zegt ze in de Weekend.

Eh, weet Irene dat zeker? Eén vraag later wil ze het namelijk al niet meer over Angela hebben. “Ik heb helemaal geen zin om het over de column van Angela de Jong te hebben, dan maak je het te groot. Ik bedoel, zij schrijft allerlei dingen en dat is goed. Wat ik ervan vind, maakt verder niet uit.”

Afgeserveerd

Irene voelt zich in elk geval niet ‘afgeserveerd’, zoals Angela schrijft. “Dat mag zij vinden, het maakt me echt niet uit.”

En schaamt ze zich niet een beetje voor die ietwat irritante VriendenLoterij-spotjes? “Op basis waarvan ik ja zeg tegen commercials? Als iets bij je past. Maar ik doe dit al tien jaar voor de Vriendenloterij. Het is een heel mooie organisatie, dus dat is niet echt een moeilijke vraag.”

Fragment

Irene wordt anno 2023 alleen nog maar gefilmd door de camera’s van de VriendenLoterij:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Irene Moors ervoor waken dat ze een zure vrouw wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen