‘Irene Moors is veel te veel gewend geraakt aan kontenlikkerij’

De heftige reactie van Irene Moors op de opkomst van juicekanalen bewijst dat ze veel te veel gewend is geraakt aan Hilversumse ‘kontenlikkerij’. Dat zegt juicekoningin Yvonne Coldeweijer.

Yvonne Coldeweijer en Irene Moors © YouTube

Irene Moors is er helemaal gepikeerd over dat mensen tegen het juicekanaal Juice Channel uit de school zijn geklapt over haar gedrag achter de schermen. Hoewel de sterren van Shownieuws haar een ontzettend lief mens vinden, zou ze zich tegen gewone stervelingen hebben gedragen als een enorm kreng, als een gigantische boosvrouw.

Yvonne reageert

Zelf vindt Irene die geruchten lachwekkend, maar tegelijkertijd luidt ze wel de noodklok over juicekanalen. De presentatrice vreest ervoor dat mensen niet langer BN’er durven te worden uit angst te worden aangepakt op internet.

Yvonne op haar juicekanaal: “Dit hele commentaar gaat gewoon over jezelf natuurlijk toch? Het is vast niet dat je nu Buddy Vedder in je achterhoofd hebt ofzo. Ik denk wel dat heel veel BN’ers járenlang, vooral deze mevrouw hier, zich lekker onbespied hebben gevoel en gedacht hebben van: ik ben hier de koningin van de set, ik kan doen wat ik wil.”

Kruipen voor Irene

Irene is gewend geraakt aan sterrengedrag, denkt Yvonne. “Van: jullie doen wat ik zeg, ik kan me gewoon gedragen hoe ik wil en niemand gaat me daarop aanspreken want ik ben een BN’er. Heel eerlijk gezegd – sorry, ik ben tien jaar geleden ook begonnen bij een tv-zender – en dit is basically waar het op neerkomt: mensen kruipen daar echt voor je.”

Ze vervolgt: “Dat zóu naar je hoofd kunnen gaan stijgen zeg maar, en ik denk in dit geval… Deze dame, hoe lang zit zij in het vak? Dertig jaar? Je kan niet meer terug. Ik denk dat je op een gegeven moment echt gewoon gaat denken van: ja, ik ben het gewoon, ik ben gewoon echt meer dan jullie. Dat denk ik oprecht.”

Kontenlikkerij

Yvonne denkt dat BN’ers het lastig vinden dat er ineens showmedia zijn die níet hun mond houden. “Op het moment dat die juice channels er komen en die zeggen: ‘Luister! (…) Zij is gewoon een kreng achter de schermen’… Dit hebben deze mensen nooit ingecalculeerd dat dat ooit door iemand gebracht zou worden.”

“Wie zou dat anders moeten melden? RTL Boulevard? Haha! Hell no! Of een Story ofzo? Nee, weet je wel, dit is gewoon decennialang kontenlikkerij geweest. Wie zou dat moeten brengen zodat iedereen dat dan hoort, dat zij een kreng is achter de schermen? Dat weet normaal niemand.”

Fantastische zaak

Het is juist geweldig dat BN’ers nu eindelijk worden aangesproken op hun gedrag, vindt Yvonne. “Dát is dus veranderd door de juice channels en dat vind ik alleen maar een fantastische zaak. Ik vind het heel vervelend voor jou, Ireen, dat je even moet schakelen, maar voor jong talent… En over welk jong talent heb je het by the way? Ik zie geen jong talent op tv, ik zie alleen maar mensen die het al 15, 20 of 30 jaar doen.”

“Maar voor jong talent dat dus wél een kans krijgt; die zijn er wellicht scherp op, van: hé, ik moet me misschien gewoon even normaal gedragen, ik moet me gewoon even netjes en beleefd opstellen naar de mensen backstage, ik ga even niet sterallures ontwikkelen want wie weet komt het op een juice channel. Wat is daar erg aan?”

Juice over Frans

Yvonne vindt dat Irene de boel overdrijft. “Als je niets te verbergen hebt, dan verberg je ook niks. Dan heb je niets te vrezen. Zie jij ooit juice over Frans Bauer? Of over Mart Hoogkamer? Nee! (…) Zij heeft het waarschijnlijk over haar collega. Ze springt voor Carlo in de bres. Ze hoopt dat het minder wordt. Meid! Het wordt alleen maar meer!”

Maar al die sterren van Shownieuws zeggen toch dat Irene heel lief is in het echt? “Oh ja, de BN’ers gaan nu zeggen dat Irene Moors de líefste is die ze echt kennen! De kritiek gaat vast niet over of zij een bitch is naar Carlo of Bart Ettekoven of William Rutten of Albert Verlinde. Nee, dit soort juice gaat over: hoe ga jij als BN’er om met stervelingen? Hoe ga jij om met de stagiaire waarvan je de naam niet weet?”

Marieke

Carlo en Irene zijn daarin gewoon erg onbeschoft, aldus Yvonne. “Carlo noemt alle jongens uit zijn team bij naam en hij gebruikt voor alle meiden uit het team, die al drie jaar aan zijn programma meewerken, allemaal Marieke. Gewoon omdat hij geen respect heeft. Maar nee, de mannen niet. De mannen zijn natuurlijk interessant. Die worden wel gewoon bij hun eigen naam genoemd.”

En de sterren van Shownieuws? Dat zijn enorme slijmballen, vindt Yvonne. “Ik vind Tooske trouwens wel een leuke vrouw.”

Popcorn Show

De nieuwe Popcorn Show van Yvonne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat BN'ers als Irene Moors te veel gewend zijn geraakt aan 'kontenlikkerij'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen