Irene Moors wekt medelijden op: ‘Ze is wanhopig aan het spartelen’

Irene Moors wekt flink wat medelijden op bij Angela de Jong. De vroegere tv-ster is tegenwoordig alleen nog in beeld tijdens de reclameblokken. “Ze is wanhopig aan het spartelen.”

Irene Moors en Angela de Jong © YouTube, RTL

Jaren- en jarenlang was Irene Moors samen met Carlo Boszhard hét gezicht van de tv-zondagmiddag. Na vijftien jaar en 600 afleveringen kwam er in 2015 een einde aan deze shows, omdat Irene het op haar heupen kreeg. Ze was toe aan een nieuwe uitdaging en koos voor een overstap naar SBS 6. We weten allemaal hoe dat is afgelopen…

Irene in blauw pak

Eerst was ze een ster, nu zien we haar alleen nog tijdens de Ster. Om reclame te maken voor de Vriendenloterij. En daarom vraagt Angela de Jong vandaag om hulp: “Is er iemand die alsjeblieft een baantje heeft voor Irene Moors?”

Angela schrijft in haar column dat ze zich ergert aan ‘die verschrikkelijk irritante commercial’ van de loterij waar Irene de hoofdrol in speelt. “Inmiddels word ik ‘s nachts gillend wakker van datzelfde blauwe pak.”

Zappen is zinloos

Zappen is zinloos, zegt Angela, want die reclamespot is óveral. En als je dan even op je telefoon aan het scrollen bent? Dan is ze er óók al. “Met een handdoekje om, in een privésauna.”

En dat is dan weer om reclame te maken voor een bungalowpark. Natuurlijk moet ook Irene haar rekeningen betalen, zegt Angela, maar: “Al die reclameklussen benadrukken alleen maar hoe treurig het is geregeld in Nederland voor afgedankte presentatoren.”

Spartelen

De AD-opiniediva trekt een vergelijking met Henny Huisman, die we tegenwoordig seniorenstoelen zien aanprijzen. “Ruim 25 jaar jaar lang kun je de grote ster van een zender zijn en dan – boem – lig je eruit.”

En dan is er ineens geen aandacht en klaterend applaus meer, aldus Angela. Het roer moet om, besluit ze. “De kijker verdient beter dan zijn helden van vroeger zo wanhopig te zien spartelen.”

AD-column

De AD-column van Angela over de afgegleden Irene:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Irene Moors is alleen nog in de media als reclamemodel. Sneu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen