Carlo Boszhard vindt dat VI-trio onzin praat over Marieke Elsinga

Carlo Boszhard is groot liefhebber van de mannen van Vandaag Inside, maar hij denkt dat ze wat betreft Marieke Elsinga echt fout zitten. “Natuurlijk overleeft zij dit! Dat weet ik na al die jaren zeker.”

Marieke Elsinga en Carlo Boszhard © William Rutten, Rob Jacobs

Televisie is ook anno 2023 nog altijd een enorm lucratieve business, dus een tv-flop is duur. Heel duur. En toch kun je ze soms al van mijlenver zien aankomen, bijvoorbeeld toen de eerste grote soloshow van Marieke Elsinga werd aangekondigd. Alles is Muziek is op papier al om te huilen, maar in de praktijk is het al helemaal een tranendal.

Carlo vs VI-trio

De RTL 4-show is zó slecht dat critici zich afvragen hoe het in hemelsnaam kan dat dít Marieke’s visitekaartje is aan tv-kijkend Nederland. De mannen van Vandaag Inside denken zelfs dat de kijker haar nu al onmiddellijk associeert met pulp-tv. “Daarmee wordt meteen de carrière van zo iemand vernietigd“, meent Johan Derksen.

Wát een onzin, stelt Carlo Boszhard. De presentator is een groot liefhebber van de mannen van Vandaag Inside, maar hier zitten ze volgens hem echt helemaal fout mee. Al is het natuurlijk wel belangrijk om op te merken dat Marieke zijn collega is bij RTL en dat zijn bestie Irene Moors forse imagoschade heeft opgelopen door haar gênante deelname aan die show.

Wrijven in vlek

Carlo vindt het gemeen dat Marieke zo snel wordt afgeschreven. “We leven in een tijd waarin dagelijkse talkshows en showrubrieken blijven wrijven in een vlek. (…) Of het nou het valszingende songfestivalduo is of het programma Alles is Muziek… wrijven en nog eens wrijven”, schrijft hij in zijn Televizier-column.

Hij vervolgt: “We kunnen niet blijven klagen dat er geen nieuwe programma’s komen om vervolgens bij een nieuw idee het al voor de start af te branden. Alles is Muziek overleeft het waarschijnlijk niet. Marieke en het team dat eraan gewerkt heeft wél. Daar hoef ik niet voor te gokken, dat weet ik na al die jaren zeker.”

‘Zó infantiel’

Angela de Jong is in gesprek met Nieuwe Revu een stuk bezorgder over het toekomstperspectief van Marieke. Zij zegt: “Ik had gedacht dat RTL beter haar best zou doen om een van hun grote sterren, Marieke Elsinga, te beschermen. Ik vind het sneu om te zien wat er met haar gebeurt.”

De presentatrice had met haar staat van dienst bij de radio betere eisen moeten stellen voor haar televisiewerk, vindt Angela. “Zo van: ik leg mijn reputatie in de waagschaal, ik wil graag een goed programma. Ik begrijp niet dat de mensen om haar heen geen alarm hebben geslagen om haar imago te bewaken.”

Carlo reageert

We moeten volgens Carlo echter niet vergeten dat ook Angela de wijsheid niet in pacht heeft. “Je kunt niet leren wat juist wel of niet werkt. Angela de Jong schrijft tv-columns en we kunnen haar serieus nemen, maar gelukkig is ze geen zenderbaas bij RTL 4.”

Hij vervolgt: “Als u met het idee van The Masked Singer bij haar zou komen, stond u na drie minuten weer buiten. Inmiddels is The Masked Singer een wereldhit in meer dan 56 landen. Ik wil er alleen mee zeggen dat je er niet in kunt doorleren, ik niet, u niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen