Marieke Elsinga door mangel gehaald in VI: ‘Zij is een non-talent!’

Marieke Elsinga is gisterenavond flink door de mangel gehaald in Vandaag Inside. De mannen aan tafel omschreven de presentatrice van Qmusic als een non-talent. “Het is héél licht.”

Vandaag Inside en Marieke Elsinga © SBS, RTL

Het valt niet mee voor Marieke Elsinga: naast dat de presentatrice ternauwernood is ontsnapt aan een burn-out, ze sinds haar bevalling last heeft van vreselijke jeuk en haar megaflop Alles is Muziek van de buis wordt gehaald, krijgt ze nu ook nog de mannen van Vandaag Inside over zich heen. Zij vinden de Qmusic-ster een non-talent.

Non-talent

Tafelgast Özcan Akyol omschreef haar gisteren in VI op deze wijze toen het over de komst van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman naar SBS 6 ging. “Ik denk wel dat als elk non-talent in Nederland een tv-programma krijgt – Renzo, Marieke Elsinga, iedereen van Op1 – waarom zouden zij het niet mogen proberen dan?”

Johan Derksen haakt daarop in. “Jij hebt het over mevrouw Elsinga. Kijk, die Marieke heeft zich gek laten maken en is geëxploiteerd om zo’n k*tprogramma te doen en dan moet je de power hebben om te zeggen: ‘Dat doe ik niet.’ Maar ik denk dat als je die Marieke Elsinga hier een avond tussen ons neerzet, dat ze vrolijk mee babbelt.”

Voor lul staan

Je moet mensen wel ‘dingen laten doen in hun kracht’, vindt Johan. “Wie van ons dat programma ook gedaan had – met die bezemstelen en stoffer en blik muziek maken: dan hadden we allemáál voor lul gestaan.”

Özcan: “Dat was een soort gesticht met Irene Moors op de sjoelbak.”

Johan: “Dat meisje begint aan haar tv-carrière en die durft niet te weigeren. Je moet je niet laten misbruiken.”

Belediging

Raymond Mens vindt dat Marieke oud en wijs genoeg is om voor zichzelf op te komen. “Ook als je begint met je carrière, kun je toch weigeren? Als ze jou, Eus, dat programma hadden aangeboden, dan had jij toch ook gezegd dat je het niet doet?”

Özcan: “Nee, dan had ik het als een belediging ervaren.”

René van der Gijp denkt dat Marieke gewoon te licht is. “Zodra ze bij 538 en Q gaan praten, zet ik hem af. Jongen, jongen. Ze gaan iemand bellen, die noemt z’n naam en ze liggen in een deuk.”

Özcan: “Klopt, ja.”

Wilfred Genee: “Ja, het wordt wel heel licht allemaal op de radio.”

Enthousiasme

René benadrukt dat enthousiasme geen talent is. “Die Marieke… Tot nu toe wat ik van haar gezien heb, vind ik haar vooral heel erg enthousiast, maar daar win je de wereld niet mee.”

Wilfred: “Ja, op een gegeven moment is het klaar dat enthousiasme.”

René: “Ja, enthousiast… Het is leuk als je positieve energie uitstraalt, maar het is ook wel leuk als je iets kan.”

Johan: “Ja, maar ze was ook enthousiast in dat verschrikkelijke programma en dan sta je al helemaal voor lul.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Marieke Elsinga als tv-presentatrice een non-talent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen