Nóg een verdachte passage in liedje André Hazes jr.? ‘Lik m’n r**t!’

André Hazes jr. benadrukt dat slechts ’twee zinnen’ in zijn nieuwe single Deel Van Mij lijken op de hit Fire van Gavin DeGraw, maar is dat wel zo? “Het begin lijkt er eigenlijk óók wel op!”

Frank Dane, André Hazes jr. en Jelte van der Goot © Radio 538

Er is een hoop commotie over het nieuwe liedje Deel Van Mij van André Hazes jr., omdat het refrein extreem veel lijkt op die van de Gavin DeGraw-hit Fire. Tot overmaat van ramp bleek dat een van zijn tekstschrijvers een enorm groot fan is van deze zanger. Na Frank Dane’s eerste mislukte poging, voelde hij de zanger gisteren alsnóg kritisch aan de tand.

‘Zwaar k*t’

André geeft de gelijkenis ruiterlijk toe. “Ja, twee zinnen. Eerlijk zijn”, zegt hij op Radio 538. “Of ik door de grond zakte? De eerste dag wel. Ik baalde, ik was boos op iedereen. Ik denk: hoe kan niemand dit hebben gehoord? Ik heb mijn manager gebeld en ik zit in een groepsapp met mijn team en daarin ben ik wel even goed leeggelopen, ja.”

De rest van het liedje lijkt er volgens André ‘echt niet op’. “Het is alleen twee zinnen in het refrein wat gewoon zwaar k*t is, weet je wel. Het is puur toeval. Ik zal je eerlijk bekennen: wij werken wel altijd met referentieplaten, dus ik kom in de studio en zeg: ‘Jongens, ik heb twee vette liedjes, dit lijkt mij een coole mix.’”

Duffy en Adele

Waar is dit liedje dan op gebaseerd? André bekent: “Liedje één was er eentje van Adele en liedje twee was er eentje van Duffy. Dat Stepping Stone. Van daaruit zijn wij gaan werken. In Rolling in the Deep zit bijvoorbeeld dat: poef, poef, poef. Dat gebruiken we dan uit het ene liedje en bij Duffy had het met een pianostukje te maken.”

De hit van Gavin DeGraw is dus níet gebruikt, aldus André. “Ik kende dit liedje niet. Maar jongens, nogmaals: het is twee zinnen in een heel lied.”

‘Begin lijkt ook’

Sidekick Jelte van der Goot is het daar niet helemaal mee eens. “Wij zaten het begin te luisteren en met de kennis die wij nu hebben… Jij hebt het misschien op een andere manier gemaakt, maar met de kennis die wij nu hebben lijkt het begin er ook een beetje op.”

André schrikt: “Nee, lik m’n reet, echt niet. Nee, het lijkt er niet op. Je zit me te f*cken.”

Jelte: “Nee, ik zit je echt niet te f*cken. Nee, nee, serieus. In alle eerlijkheid.”

‘Lijkt me zó erg’

Nieuwslezeres Airen Mylene komt daar nog eens overheen: “Dit lijkt me zo erg. Dan ben je nét van schrijversteam gewisseld… Dat is een vertrouwensbreuk geweest, want dat is niet zo lekker hoe jullie uit elkaar zijn gegaan. Dan heb je ál je vertrouwen gelegd in je nieuwe en dan gebeurt dit…”

André: “Ja, jongens: het is pech. Ik zeg je eerlijk: dag één was ik er echt kwaad om. Dag twee ging het er nog over. En bij dag drie dacht ik: Jezus, wat een promo. Ja. Zo zie ik het maar dan.”

En nu? “We hebben wel contact gezocht met Gavin DeGraws management en uitgeverij enzo en die zijn als het goed is met elkaar in gesprek. Misschien zegt hij wel: ‘Jongens, de rest lijkt er niet op. We doen er niks mee.’”

Plagiaat

Weet André zéker dat er niet willens en wetens plagiaat gepleegd is? Leo: “Je hebt niet dat iemand van je team dit toch gewoon wel wist en heeft gedacht…”

André: “Nee, nee, nee, nee. Luister: ik ben erbij geweest. Jongens, je weet hoe eerlijk ik ben toch bij jullie?”

En hoe zit het dan met die tekstschrijver die fan is van Gavin? “Maar die bepaalt dat niet, snap je?”

Het is wat het is, besluit André. “Als het me wat gaat kosten, dan is het k*t.”

Kritisch interview

Frank en zijn team hebben André behoorlijk stevig aan de tand gevoeld, ook over zijn verstoorde familieverhoudingen. Normaal gesproken probeert de radio-dj de boel altijd gezellig te houden door bij BN’ers volledig in hun achterste te kruipen, maar nu bewijst hij dat een gezellig radiogesprek ook samen kan gaan met het stellen van relevante vragen.

Overigens was André daar niet héél content mee: “Weet je wat k*t is? Luister. Jij hebt te veel gelezen: ‘Je moet hem harder aanpakken!’. Dat ga je nu doen, hè, vandaag?”

En even later: “Jongens, wacht even, wacht even. Mag het ook een keer positief zijn of niet?”

Liedje

Het nieuwe liedje van Gavin Hazes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de nieuwe single van André Hazes jr. een Adele-achtige allure hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen