Liedjesschrijver André Hazes jr. bekent: ‘Fan van Gavin DeGraw’

Het lijkt geen toeval dat het nieuwe liedje van André Hazes jr. als een kopie klinkt van de Gavin DeGraw-hit Fire. Eén van zijn tekstschrijvers blijkt namelijk groot fan te zijn. “Dit is een catastrofe.”

André Hazes jr. en Gavin DeGraw © RTL, YouTube

Het ziet ernaar uit dat André Hazes jr. behoorlijk in de problemen zit nu zijn nieuwe liedje Deel Van Mij een kopie lijkt van de Gavin DeGraw-hit Fire. Volgens muziekkenner Ronald Molendijk kan André alleen met financiële compensatie een rechtszaak vermijden. “Het akkoordenschema, toonsoort, tempo en melodielijn lijken onmiskenbaar op elkaar.”

Fan van Gavin

Het kan natuurlijk zijn dat er sprake is van toeval, maar die kans is na een ontdekking van Yvonne Coldewijer een stukje kleiner geworden. Zij rakelt een oud interview met een van André’s tekstschrijvers op. Deze Hansen Tomas vertelde in 2008 aan De Stentor dat hij druk is met het schrijven van liedjes.

Hansen: “We hebben een schrijversweek gehouden, waarbij we op zoek zijn gegaan naar de Hansen Tomas-sound. Daarbij hebben we geprobeerd de Amerikaanse sound van bijvoorbeeld Gavin DeGraw te benaderen. Ik ben er heel tevreden over. Ik ben benieuwd wat de rest van Nederland ervan vindt.”

Catastrofe

Dit ziet er heel slecht uit voor André, aldus Yvonne. “Hansen Thomas is samen met Billy Dans het nieuwe schrijversteam van André. Wat blijkt? Hansen Thomas is megafan van niemand minder dan… Gavin DeGraw. OMGGGGG.”

“Hans was zelf ook artiest. In het interview wordt verteld dat zijn eigen nummers zelfs zijn geschreven met het doel om de Gavin DeGraw sound te benaderen. 🤣 Dit is echt een CATASTROFE. André is echt f*cked.”

Ahoy-concert

André heeft zelf nog niet gereageerd op de kwestie. Wel heeft hij vandaag aangekondigd dat hij op zaterdag 25 november een concert gaat geven in de Rotterdamse Ahoy.

Een mooi vooruitzicht voor André. En voor Rachel. Krijgt ze eindelijk weer een aai over haar bol.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. gaat zijn van Gavin DeGraw geleende liedje in november laten horen in Ahoy. Kaartje kopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen