Yvonne slaat terug naar Pieter Klok, krijgt steun van Shownieuws

Yvonne Coldeweijer slaat terug naar Pieter Klok. Ze vindt dat de Volkskrant-baas het allemaal niet erg scherp ziet. En ze krijgt bijval van Shownieuws: “Ze weten toch dat er een heksenjacht komt?!”

Yvonne Coldeweijer, Shownieuws en Pieter Klok © YouTube, SBS, NPO

Pieter Klok, de hoofdredacteur van de Volkskrant, is er woest over dat Yvonne Coldeweijer het gerucht heeft verspreid dat de oud-minnares van Tom Egbers werkzaam is voor de krant én aan een boek over hun affaire werkt. De presentator is flink voor de leeuwen gegooid door het dagblad en vanwege dit gerucht zijn er nu twijfels ontstaan over de motieven.

Volkskrant woest

Het is onduidelijk wie de oud-minnares van Tom is: de Volkskrant houdt haar anoniem en ook Yvonne heeft geen naam genoemd. De YouTube-show RoddelPraat heeft wél een naam genoemd, namelijk die van een Volkskrant-journaliste. Deze dame, volgens presentator Dennis Schouten een ‘loeder‘, is ontzettend lastiggevallen.

Het wekte de woede van Pieter Klok. Volgens hem is de naam die RoddelPraat heeft genoemd helemaal niet correct. Hij noemt het ‘nonsens’. “Dat roddelkanalen nu een jacht inzetten op de identiteit van de betrokken vrouw, is laakbaar en verontrustend. (…) Een dergelijke intimidatie van onze bronnen en medewerkers is onacceptabel.”

Yvonne reageert

Yvonne reageert nu op die uithaal van Pieter. “De dame die is genoemd door RoddelPraat is inderdaad niet ‘het slachtoffer’ uit het Volkskrant-artikel. Er is verwarring ontstaan omdat OOK DEZE DAME jarenlang een affaire heeft gehad met Tom. Tja. Dan wordt het rommelig hè, Pieter!”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Ze stelt dat deze Volkskrant-journaliste niet helemaal zuiver op de graat is: “Kijk uit voor wie je het opneemt want deze dame verspreidt in haar eigen omgeving (dus aan meerdere mensen) dat zij het slachtoffer is en er een boek over gaat schrijven. Het is niet voor niks dat de verkeerde naam rondgaat. Vraag jezelf af hoe dat komt. Scherp blijven, Pieter.”

Ze besluit: “Ik weet inmiddels wie het slachtoffer uit het artikel wél is en ook zij heeft voor Volkskrant gewerkt in 2018. Ik vind het niet netjes dat jullie dit niet hebben vermeld. Had dat gewoon meegenomen, dan had je meteen de kritiek uit de wereld geholpen.”

Steun van Shownieuws

Yvonne krijgt steun van de sterren van Shownieuws. Showkenner Bart Ettekoven vindt het juicy dat er nu nóg een dame opduikt die een affaire zou hebben gehad met Tom. “Dit zou een andere dame zijn waar Tom een relatie mee heeft gehad. (…) Dit zou dan de dame zijn die een boek aan het schrijven is over haar periode.”

Topfotograaf William Rutten: “Dus het wordt nog erger eigenlijk.”

Dyantha Brooks: “Maar deze dame zou dus wel… Het is dus niet volledig uit de lucht gegrepen?”

Bart: “Het is een gevalletje: ik heb de klok horen luiden, maar ik weet niet waar de klepel hangt. Ze heeft inderdaad een relatie gehad met Tom, maar ze is niet de dame die in het lange artikel in de Volkskrant aan het woord kwam en die anoniem wenst te blijven.”

Natacha verbaasd

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin vindt deze tweede minnares van Tom dan ook twijfelachtig. “Waarom een boek dan? Die begrijp ik niet. (…) Als ik een probleem heb met jou, dan bel ik jou op en dan spreek ik dat uit. Ik vraag me af wat er allemaal aan de hand is bij de Volkskrant en de NOS. Wat is er gebeurd met old school met elkaar praten?”

Natacha vindt dat de Volkskrant twijfelachtig opereert. “Wat ik nu hoor – ik weet niet of het zo is – is dat ze ervan worden beticht dat er verstrengelde belangen zijn. Ook de vrouw van Tom Egbers zei: ‘De Volkskrant heeft dat niet op de juiste wijze naar buiten gebracht.’ Ze wilde toen niet zeggen waar het aan lag, maar dat is de zweem die eromheen hangt.”

Heel naïef

Als Ronald Molendijk de Volkskrant betrouwbaar noemt, breekt Bart in: “Dat is echt heel naïef. Ik heb een paar keer met de Volkskrant te maken gehad in mijn carrière en dat waren de keren dat ik dus niet hoor en wederhoor heb gezien.”

William: “Is het ook niet een beetje naïef van de Volkskrant? Die weten toch ook wel dat als je zo’n stuk maakt en je geen namen noemt, dat er dan een heksenjacht komt en iedereen gaat zoeken?”

Bart: “Ze wassen enorm hun handen in onschuld. Ook in die column vandaag, (…) maar ze hebben natuurlijk willens en wetens dat Tom Egbers-verhaal er lekker uitgelicht. Goed lekker neergezet met foto’s en dingen. Zij wisten natuurlijk ook wel dat de foto’s van Jack van Gelder en Tom Egbers mensen dat verhaal in zouden zuigen.”

‘Jóuw schuld!’

Daar is columnist Jan Dijkgraaf het mee eens. Hij stelt in zijn Briefje van Jan dat Pieter Klok te hijgerig koppen van A-sterren wilde zien rollen om clicks te scoren. “En daarmee zijn jullie gruwelijk in de fout gegaan. (…) Het kan best zijn dat Tom óók met A. heeft verkeerd, maar A. was niet jullie anonieme bron. En A. ligt nu wél in de kreukels. Jouw schuld.”

Met A. verwijst hij naar de naam die door RoddelPraat is genoemd. Zij zou natuurlijk nooit voor de leeuwen zijn gegooid als iedereen gewoon met naam en toenaam in dat Volkskrant-artikel stond. Jan vervolgt tegen Pieter: “Je wilde gewoon de koppen van Jack van Gelder en Tom Egbers zien rollen over de rug van nu al twee jonge vrouwen. Bah.”

Slap verhaal

De fittie tussen Pieter en Yvonne werd gisterenavond laat ook nog besproken in Humberto op Zaterdag. Evert ten Napel, oud-sportverslaggever, zegt daar: “Het had nooit in de Volkskrant gehoeven. Ik vond het ook een beetje een slap verhaal eigenlijk. Er werden geen namen genoemd. Het is allemaal suggestie en ‘dit is er gebeurd’ en ‘dat is er gebeurd’.”

Gerard Joling vindt dat de Volkskrant onzuiver te werk gaat. “Als er dan 32 klachten zijn, schrijf dan ook in die krant op – en dan hoef je niet de naam van diegene te noemen – wat er daadwerkelijk gebeurd is. Dan hebben de mensen veel meer begrip voor dat stuk in de Volkskrant.”

Evert: “Dat bedoel ik dus ook. Het is allemaal suggestie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de Volkskrant zelf aanleiding heeft gegeven voor deze heksenjacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen