Beau valt Wilfred aan, maar waarom? ‘Dit heeft te maken met Op1’

Beau van Erven Dorens heeft uit het niets zijn tv-vete met Wilfred Genee nieuw leven ingeblazen, maar waarom eigenlijk? Volgens Rob Goossens is dat om kijkers weg te halen bij Op1.

Rob Goossens, Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee © RTL

De jarenoude vete tussen Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee werd deze week nieuw leven ingeblazen. “Wilfred Genee is ontegenzeggelijk een van de meest verschrikkelijke mensen die ik ooit in mijn leven ben tegengekomen”, sneerde Beau afgelopen maandag in RTL Boulevard. En gisteren zond de showrubriek uit wat Beau daarná zei.

‘Oprecht een eikel’

Verslaggever Aran Bade vroeg hem daarna namelijk of hij Wilfred niet oprecht vindt, en daarop antwoordde Beau: “Jawel, ik vind hem wel oprecht. Ik vind Wilfred wel oprecht. Ik vind het gewoon oprecht een eikel.”

Beau’s uitspraken over de ‘verschrikkelijke‘ Wilfred hebben deze week een vrolijk relletje veroorzaakt. Wilfred noemde Beau op zijn beurt ‘middle of the road‘ en omgekeerd werd er daarna min of meer gescholden met ‘bloedzuiger‘.

Tv-collega Bridget Maasland merkt aan de Boulevard-desk op: “Ik vind het ook wel iets heel geniaals eigenlijk als ze onderling als twee talkshowkempanen het vuurtje opstoken.”

Voor de kijkcijfers?

Daan Nieber suggereert dat Beau de tv-ruzie heeft opgerakeld in de strijd om de kijkcijfers. “Denk je dat dit gaat bijdragen aan de kijkcijfers doordat je een soort tweestrijd krijgt?”

Daarop komt tv-kenner Rob Goossens met een wel héél bijzondere analyse. Volgens hem heeft Beau het vuurtje opgepookt om kijkers weg te halen bij… Op1. “Ik denk dat het niet zozeer een strijd is tussen Vandaag Inside en Beau, maar voor Beau helpt het wel in de strijd met Op1.”

‘Op1-kijkers weghalen’

Rob denkt dat Beau het gemunt heeft op Op1. “Daar zitten natuurlijk allemaal van die uitwisselbare presentatoren die nog eerder hun been zouden afzagen dan dat ze hun mening geven. Als je dan ook kunt kiezen uit Beau die wel gewoon zegt wat hij vindt… Dat kan helpen.”

Met ophef kijkers weghalen bij Vandaag Inside gaat in elk geval niet werken, aldus Rob. “Van Vandaag Inside ga je niet winnen, want als Beau er een schepje bovenop doet, doet Johan Derksen er nog vijf bovenop.”

‘Ik sta achter Beau!’

Wie steunt Rob in deze tv-ruzie? “Ik vind als iemand doelbewust aan het opnaaien is, en de ander gaat daarop in, dan heeft degene die zich laat opnaaien verloren. In dat opzicht zou ik zeggen: puntje voor Wilfred.”

Bridget: “Nou, ik sta vol achter Beau.”

Arno Kantelberg: “Team-Beau.”

Bridget: “Ja, hè? Team-Beau.”

Clarice Stenger: “Ja, Beau…”

Rob: “Ja, maar nu… Ik vind Beau een leukere presentator, maar in deze strijd…”

Bridget: “Ja, laat dat wel even duidelijk zijn, want ik vind jou ook heel vaak heel onduidelijk over je mening.”

Rob: “Ja, is ook zo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau zou Wilfred aanvallen om kijkers weg te halen bij Op1. Onnavolgbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen