Nick & Simon ontwijken elkaar ook al bij Avastars: ‘Sfeer is verrot’

Nick & Simon blijven net doen alsof er van ruzie geen sprake is, maar volgens Jordi Versteegden keken ze elkaar bij de perspresentatie van Avastars ook al nauwelijks aan. “De sfeer is verrot.”

Nick Schilder en Simon Keizer © William Rutten

Het toneelstuk van Nick Schilder en Simon Keizer begint steeds absurdere vormen aan te nemen. Ze doen net alsof er van ruzie geen sprake is – er zitten immers nog een paar lucratieve afscheidsconcerten aan te komen – maar ondertussen verschijnen ze nergens meer samen in het openbaar en weigeren ze om nog samen interviews te geven.

Elkaar ontwijken

Hoe ging dat dan bij de perspresentatie van Avastars? Nick & Simon zijn juryleden in deze dramatisch slecht bekeken SBS 6-show en ze moesten van Talpa samen verschijnen op de persdag.

Verslaggever Jordi Versteegden van De Telegraaf was erbij. “Ik zag ze laatst ook op de persdag van Avastars en de klik tussen die twee… Ze ontweken elkaar ook gewoon”, vertelt hij in de podcast Strikt Privé.

‘Sfeer is verrot’

Het is ook veelzeggend dat ze geen interviews meer willen geven, zegt collega Evert Santegoeds. “Als je nou twintig jaar samen onderweg bent geweest, dan lijkt me dat je dat samen ook afsluit, maar zelfs dat zit er niet meer in, wat wel wat zegt over de sfeer tussen die twee.”

Jordi onomwonden: “Ja, want die is toch gewoon hartstikke verrot?”

Evert: “Dat lijkt me wel.”

Toneelspel

Misschien is het maar beter dat ze geen gezamenlijke media-optredens meer doen, aldus Evert. “Dat je daar niet nog een toneelspel van gaat maken is jammer voor de fans, maar het is wel net zo eerlijk eigenlijk van: dat doen we niet meer.”

Het lijkt er volgens Evert steeds meer op dat de showmedia al die tijd gelijk hadden over hun vermeende ruzie. “We hebben het destijds als eerste gebracht dat ze uit elkaar gingen en toen ging het er ook over dat ze gewoon totaal niet meer door één deur kunnen. Als ze al door een deur kunnen, dan is het een draaideur.”

Sympathie terug

Gaan Nick & Simon solo scoren? Evert: “Niet automatisch. Dat zal afhangen van het materiaal wat ze hebben. Ze waren uniek omdat ze met z’n tweeën waren en die stemmen zo bij elkaar aansloten. Straks zijn ze gewoon twee van de vele zangers die we al hebben.”

Jordi: “Ze moeten ook weer een beetje de sympathie terugkrijgen volgens mij.”

Evert: “Ja, dat imago van de vrolijke jongens met de gitaar heeft wel een deukje opgelopen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Blijven Nick & Simon afzonderlijk van elkaar succesvol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen