Matthijs van Nieuwkerk in één adem genoemd met Adolf Hitler

Arjen Lubach heeft gisterenavond in zijn Avondshow een wel héél pittige grap gemaakt over Matthijs van Nieuwkerk. Hij noemde de talkshowhost daar in één adem met Adolf Hitler.

Matthijs van Nieuwkerk en Arjen Lubach © NPO

Het is ongekend hoe abrupt en grondig Matthijs van Nieuwkerk van de buis is verdwenen na de onthullingen over De Wereld Draait Door. We horen werkelijk nooit meer wat van hem en er zijn weinig collega’s die voor hem in de bres springen. Ook Arjen Lubach niet, die Matthijs’ plekje als dé grote daily-ster van NPO 1 heeft overgenomen.

Poetin in de auto

Arjen heeft gisterenavond in zijn populaire Avondshow een behoorlijk pittige grap gemaakt over Matthijs, namelijk tijdens een item over de Russische president Vladimir Poetin. Hij heeft een bezoek gebracht aan de door zijn leger bezette stad Marioepol.

Presentatrice Annechien Steenhuizen heeft in het Achtuurjournaal beelden laten zien waarop Poetin zélf door de stad rijdt: “Het doet wat vreemd aan: de Russische president zelf achter het stuur. Misschien herken je hem niet meteen, op de rug gefilmd hier. Volgens Russische staatsmedia rijdt Poetin hier door de straten van Marioepol.”

Vreemd gezicht

Een gruwelijke oorlogsmisdader als Poetin in een heel alledaagse situatie: het komt wat merkwaardig over, vindt ook Arjen. Hij zegt na het fragment met Annechien: “Ja, dat is inderdaad een heel vreemd gezicht, hè, zo’n dictator aan het stuur?”

Hij vervolgt: “Alsof je Hitler een ei ziet bakken. Toch? Of Mugabe met de kruimeldief. ‘Doet u dat zelf?’ ‘Ja hoor, zo gepiept.’ Of Matthijs van Nieuwkerk die een overhemd strijkt. Nou ja, you get the point, you get the point.”

Een behoorlijke overdrijving natuurlijk van Arjen, maar of Matthijs erom kan lachen is nog maar de vraag.

Middelvinger

Het ligt voor de hand dat Arjen weinig begrip heeft voor het wangedrag dat Matthijs jarenlang blijkt te hebben vertoond bij DWDD. Zelf gedraagt de presentator zich namelijk wél normaal achter de schermen, is te zien in backstagevlogs die op YouTube worden geplaatst.

Mediakenner Victor Vlam onlangs: “Ik zie deze vlogs eigenlijk als een grote middelvinger naar Matthijs van Nieuwkerk. Het argument van Matthijs van Nieuwkerk was: ik maak Champions League en dat is waarom ik iedereen af mag beulen, maar hetzelfde is natuurlijk het geval voor Arjen Lubach.”

Fragment

Vorig jaar was Matthijs nog te gast bij Arjen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen