Nick & Simon geven na Jinek nóóit meer interview samen: ‘Raar’

Nick & Simon hebben besloten om samen geen enkel interview meer te geven, ook niet rondom hun állerlaatste optreden op 10 april. “Kennelijk is het toen bij Eva Jinek héél slecht bevallen.”

Simon Keizer © RTL, SBS

Na een zeer lange periode van geruchten over hun vermeende ruzie, zit het er op 10 april eindelijk op: dan geven Nick & Simon hun allerlaatste concert als duo. Merkwaardig genoeg verschijnen de twee al een tijdje nergens meer samen voor de camera; ook bij De Vrienden van Amstel Live lieten ze zich alleen afzonderlijk van elkaar interviewen.

Nooit meer interviews

Nu blijkt dat Nick & Simon ervoor gekozen hebben om nóóit meer samen een interview te geven. “Nou ja, omdat de shows staan. We hebben zes uitverkochte shows, zes uitverkochte clubs. De boodschap is duidelijk: we gaan stoppen, en meer valt er niet echt te zeggen”, bevestigt Simon voor de camera van Shownieuws.

Simon staat te glunderen als hij praat over het einde van Nick & Simon. “End of an era. Bijna twee decennia zijn we aan de slag geweest, bijna zeventien jaar en over drie weken is het klaar. Dan een tijd van onbekende vrijheid, dus daar heb ik heel veel zin in. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik heb geen plan, ik ben vooral nieuwsgierig wat het gevoel gaat zijn.”

‘Toch wel jammer’

Het valt showkenner Bart Ettekoven op dat Simon helemaal opbloeit als hij over het einde van zijn samenwerking met Nick Schilder praat. “Hij staat helemaal te glunderen als hij het erover heeft.”

Bart vindt het wel jammer dat ze nooit meer samen een interview geven. “Dat vind ik toch wel jammer. Je had toch na afloop wel even, als ze van dat podium afkomen, voor de allerlaatste keer willen vragen van: ‘Goh, emotioneel moment, vertel hoe het gegaan is’, en: ‘Heel veel succes’, en ze even uit willen zwaaien.”

Jinek slecht bevallen?

Het zal wel iets met het veelbesproken Jinek-interview uit augustus te maken hebben, aldus Bart. “Kennelijk is die laatste ervaring bij Eva Jinek zó slecht bevallen… Daar hebben ze natuurlijk zóveel gezeik over gehad en met lichaamstaaldeskundigen die ernaar hebben gekeken en zaten te bestuderen of ze nou wel of geen ruzie hebben.”

Hij besluit: “Ik vind het wel jammer. We waren er ook altijd toen ze een nieuw singletje te promoten hadden, maar goed… Het is hun goed recht om nu te zeggen: we gaan die concerten doen, ze zijn toch uitverkocht, dus de pers hebben we wat dat betreft niet meer nodig.”

Fragment

Het fragment uit Shownieuws:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nick & Simon geven geen afscheidsinterview. Zoveelste teken aan de wand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen