Marc-Marie Huijbregts: ‘Eva Jinek, werk jij parttime of fulltime?’

Marc-Marie Huijbregts heeft Eva Jinek in haar talkshow ontzettend lopen plagen met haar imago van notoire vakantieganger. “Vind jij eigenlijk dat je parttime of fulltime werkt?”

Marc-Marie Huijbregts en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek werd ooit in huis gehaald door RTL 4 om hét gezicht te worden van de late avond, maar het gezinsleven trekt ook en daar besteedt ze steeds meer tijd aan. Vakanties van ruim zes maanden per jaar zijn geen uitzondering meer. Critici als Guido den Aantrekker noemen de presentatrice daarom ‘zwaar overbetaald en lui‘.

‘Altijd op vakantie!’

De talkshow van Eva ging gisteren onder meer over het feit dat veel vrouwen in ons land parttime werken. Als ze het onderwerp afrondt, vraagt ze: “Het enige dat ik nog wil weten is: hoeveel werk jij Marc-Marie?”

Daar reageert Marc-Marie Huijbregts gevat op door de bal terug te kaatsen. “Nou ja, zeg! Ik zit ook over jou na te denken! Jij bent veel op vakantie, hoor ik.”

Eva quasi-beledigd: “Oh! 136 uitzendingen per jaar, zeg het maar!”

Parttime of fulltime?

Het imago van vakantiebeest stoort Eva ontzettend. Ze stelde een tijdje geleden dat er sprake is van ‘een frame‘: “Ik zie het als een frame van iemand. Bij RTL werk ik nog meer dan ik deed bij de NPO.”

In dat licht is de volgende vraag van Marc-Marie bijzonder pijnlijk: “Precies. Je werkt een korte periode heel hard. Noem jij het zelf parttime of vind jij dit fulltime?”

Eva serieus: “In uren uitgedrukt werk ik fulltime.”

Marc-Marie: “Oké, precies. Nee, ik ook, denk ik. Hahaha.”

Overbetaald

Eva zwaait over een paar weken alweer af. Het lijkt er volgens Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks op dat ze de rest van het jaar niet meer terugkeert, aangezien Eva in verwachting is van haar tweede baby.

Het is volgens Patty Brard saillant dat uitgerekend eind dit jaar het lucratieve contract van Eva afloopt. De verwachting is dat de talkshowhost vanwege haar tegenvallende kijkcijfers flink moet gaan inleveren.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen