Eva Jinek zwanger terwijl contract afloopt: ‘Hoe gaat ze dat doen?’

Het wordt een spannend jaar voor Eva Jinek: niet alleen is ze in blijde verwachting van een tweede kindje, maar ook loopt haar lucratieve miljoenencontract bij RTL af. “Hoe gaat ze dat doen?”

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek zit in het laatste jaar van haar miljoenencontract bij RTL. Ze heeft gisteren haar tweede zwangerschap onthuld, dus qua werk wordt het een rustig 2023. Over een paar weken sluit ze haar seizoen alweer af, in de zomer is ze nooit op tv en in het najaar is ze met zwangerschapsverlof. Hoe gaat ze straks de onderhandelingen over een nieuw contract in?

Saillant detail

Het is voor iedereen duidelijk dat Eva bij RTL nooit de torenhoge verwachtingen heeft waargemaakt. Helaas is ze, op HLF8 na, vaak de minst bekeken talkshow van de avond en dat rechtvaardigt natuurlijk geen salaris van 1,2 miljoen euro per jaar. Gelukkig is de verwachting dat ze haar voorspelde salarisval gemakkelijk kan opvangen.

Patty Brard denkt dat Eva de onderhandelingen niet heel sterk in gaat. Zij zegt in Shownieuws: “Een saillant detail is dat ze aan het eind van dit jaar een nieuw contract zou moeten onderhandelen met RTL. Hoe je dat moet gaan doen terwijl je babyvoeding zit te geven…”

‘Let’s go girl!’

Dyantha Brooks denkt dat Eva daar wel uitkomt. “Dat kan zij, zij schafft dat.”

Wel zal Eva rekening moeten houden met die voorspelde salarisval, denkt collega Bart Ettekoven. “Of zij er zoveel centjes uit gaat slepen wordt nog spannend.”

Dyantha: “Twee kinderen, nog meer monden te voeden. Ik zeg: let’s go girl.”

Het wordt volgens Dyantha wel een heel rustig werkjaar voor Eva. “We hebben geen idee of we haar dit jaar, als ze straks klaar is, nog gaan zien.”

Bart: “Ze doen meestal drie maanden om drie maanden. Zij is dan nu klaar en dan doet Beau drie maanden, dus dan zou ze weer moeten terugkomen zo tegen de zomer.”

Dyantha: “En dan gaat ze misschien wel met verlof.”

Leonie als vervanger?

Patty: “Ja, maar we hebben natuurlijk ook nog iemand anders in de wacht staan waarvan ik denk dat díe misschien haar plek wel in zal nemen.”

Bart: “Nee, nee, ik weet wie jij bedoelt, maar dat denk ik niet. Ze hebben bij RTL al zóveel mensen.”

Dyantha: “Jullie hebben het over Leontine ter Braak.”

Bart: “Ja, Leontine ter Braak is ernaartoe gegaan.”

Patty: “Leonie.”

Dyantha: “Is dat een serieuze opvolger voor Jinek, denk je?”

Bart: “Ze hebben Humberto zitten, Renze zitten, Beau zitten.”

Patty: “Het zijn allemaal mannen. Het zou dus best kunnen. De vorige keer is ze er ook vijf maanden uit geweest.”

‘Valt het goed?’

Eddy Zoëy vraagt zich in RTL Boulevard af hoe RTL dit gaat opvangen. “Weten we dan nu iets over de voortgang van haar talkshow? Dat is allemaal in schema’s, hè? Valt het goed of ongelukkig?”

Collega Aran Bade: “Het valt altijd goed, want het is geweldig nieuws. Ik denk wel: er zijn genoeg talkshowhosts nu in de RTL-stal, dus dat zal geen zorg zijn.”

Qua kijkcijfers zal Eva niet echt gemist worden, denkt Telegraaf-ster Jordi Versteegden. “Ik maak me inmiddels wel een beetje zorgen over haar”, zei hij deze week in de podcast Strikt Privé. “Ik keek vanochtend weer even naar haar kijkcijfers, nou het zijn er nog maar een half miljoen, dat waren er ooit een miljoen.”

Tv-kenner Ron Vergouwen twittert: “Het wordt (wederom) een héle lange verlofperiode voor Eva Jinek. Beau, Humberto en Renze kunnen hun agenda’s naast elkaar gaan leggen om het talkshowgat op te vullen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen