Rob Kemps maakt oud-collega woest met optreden bij Eva Jinek

Rob Kemps zorgt voor flink wat woede met zijn optreden bij Eva Jinek. Zijn oud-collega Maurice Huismans, bekend als DJ Maurice, is pissig. “Hij noemt expres nooit mijn naam. Nooit!”

DJ Maurice en Rob Kemps © RTL

Lange tijd heeft Rob Kemps zich voorgedaan als zanger van de Snollebollekes, maar al snel werd ontdekt dat hij slechts naar voren geschoven is om die feestliedjes te playbacken en gek te doen op het podium. De échte geestelijk vaders van deze feestact zijn Jurjen Gofers en Maurice Huismans, die bekend is als DJ Maurice én als ex-vriend van Gordon.

Rob negeert Maurice

Critici stellen dat Rob doelbewust jarenlang heeft gelogen over zijn rol in het geheel en ook achter de schermen rommelt het. Volgens Maurice maakt Rob mooie sier met het werk van anderen. De dj vindt dat hij wel érg weinig credits krijgt voor het huidige succes van Snollebollekes en Robs solocarrière die daaruit is voortgevloeid.

Rob zat eergisteren in de talkshow van Eva Jinek om nieuwe Snollebollekes-concerten aan te kondigen. Daar noemde hij wel de naam van Jurjen, maar zweeg hij over Maurice. En dat steekt hem. “Tjah.. moet ik nou reageren of, zoals al ruim twee jaar, verstandig m’n mond dichthouden omdat ik me niet wil laten afzakken tot het niveau van anderen?”

‘Noemt me expres niet’

Het moet Maurice toch een keer van het hart, zegt hij op Facebook. “Gister kreeg ik van diverse mensen appjes, waaronder enkele BN’ers, dus ik heb Jinek toch maar even teruggekeken. Het is inderdaad ‘opvallend’ dat mijn naam bij ieder interview door Rob expres niet wordt genoemd en het lijkt alsof ik nooit heb bestaan.”

Hij vervolgt: “Terwijl iedereen uit de muziekindustrie, of die de act vanaf het begin kent, weet hoe groot mijn input, creativiteit, know-how en ondernemerslust in het verhaal is geweest. (…) Volwassen gedrag en wederzijds respect zou gewoon normaal zijn, want zonder mij was er geen Snollebollekes-act geweest.”

Gele stropdas

Zonder Maurice was de debuutsingle Vrouwkes er nooit gekomen. “Dan had hij geen rood jasje aan gehad met een gele stropdas, geen merchandise, waren er geen GelreDome-concerten geweest en geen eigen festival, waren ook alle andere liedjes niet gemaakt en was Rob waarschijnlijk dus ook nooit opgevallen in tv-land.”

Een beetje erkenning is dus wel op zijn plaats, vindt Maurice. “Ik kan nog véél méér vertellen maar ik hou ik het kort en netjes. Ik ben in ieder geval blij dat ik nog wél weet waar ik vandaan kom. En door!”

Begrijpelijk

Ronald Molendijk, de muziekkenner van Shownieuws, vindt de reactie van Maurice begrijpelijk. “Ik snap wel dat als je min of meer gecanceld wordt, hè, dat als je doodgezwegen wordt, dat dat op een gegeven moment wel kan wringen. Tegelijkertijd: als daar een goede deal is gemaakt…”

Wat voor deal? Evert Santegoeds: “We hebben een beetje rond zitten vragen en dan is het verhaal dat de samenwerking bij Snollebollekes achter de schermen heel moeilijk verliep, ook op financieel terrein, en dat die Maurice destijds is uitgekocht voor best een hoop geld.”

Voor tonnen? Ronald: “Ik hoop miljoenen. Als je vier keer GelreDome uit weet te verkopen…”

Netjes uitpraten

Maurice heeft zijn beklag inmiddels verwijderd. “Mijn laatste post brengt toch wat teweeg merk ik. Ik heb diverse (tv)-interviews afgewezen hierover en na overleg met en uit respect voor één zakelijke partner in dit verhaal die het wél altijd netjes met mij heeft geregeld, heb ik het toch verwijderd.”

“Ik sta er nog steeds volledig achter maar ik wil ze de kans geven het nog een keer netjes uit te praten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Kemps één grote façade is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen