Eva Jinek klaar met kritiek op lange vakanties: ‘Dit is een frame’

Eva Jinek is behoorlijk klaar met de kritiek op haar ontzettend lange vakanties. Het is volgens haar een valse weergave van de werkelijkheid. “Ik zie het als een frame van iemand”, zegt ze.

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek werd binnengehaald bij RTL 4 alsof ze hét vaste gezicht op de late avond zou worden. Ze sloot zelfs niet uit dat ze zes maanden op rij talkshows zou gaan maken. “Ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen.”

‘Nog parttime ook!’

Twee jaar later zijn Eva’s megavakanties berucht. “Een zwaar overbetaalde parttime tv-presentatrice”, noemde Story-baas Guido den Aantrekker haar onlangs. En ook Bert van der Veer kan er niet onderuit: “Eva maakt minder shows dan bij het ondertekenen van haar contract de bedoeling was.”

Albert Verlinde vindt dat Eva riant betaald wordt voor het aantal uren dat ze werkt. “Eva is de duurste van het stel en dan is het nog parttime ook. Moet je voorstellen wat het geweest was als je die voluit had moeten betalen. Waar zijn de tijden gebleven dat een Paul Witteman zich de blubber werkte en iedere avond op tv zat om een talkshow te doen?”

En wat denkt Johan Derksen ervan? “Het zijn allemaal prinsjes en prinsesjes in de tv-wereld.”

Eva baalt ervan

Eva begint zich behoorlijk te ergeren aan al die kritiek. Het is volgens haar volstrekt onterecht. “Ik zie het als een frame van iemand. Bij RTL werk ik nog meer dan ik deed bij de NPO”, briest ze bij NU.nl.

Mensen onderschatten klaarblijkelijk hoe hard werken een dagelijkse talkshow is, vervolgt Eva. “Ik wil er zeker niet over klagen, maar ik maak meer uren met een eigen talkshow. Dat begint ’s ochtends vroeg om half acht en eindigt laat in de nacht.”

Zware onderwerpen

De laatste tijd is er ook veel aandacht voor de lage kijkcijfers van Eva. Volgens Angela de Jong komt dat omdat Eva gewoon heel saaie gasten heeft. Zelf wijst de talkshowhost op de heftige jaren die we achter de rug hebben. “Eerst was het heel lang voluit corona en vervolgens de oorlog in Oekraïne.”

Daar wordt een kijker niet vrolijk van, aldus Eva. “Een talkshow moet eigenlijk zijn als een tijdschrift: een mix van allerlei zaken en een goede sfeer. Je praat mensen bij voordat ze naar bed gaan én je geeft ze ook nog iets leuks mee aan het eind. Maar sinds ik ben overgestapt naar RTL drukt de actualiteit een zware stempel op alles.”

‘Ik zit goed bij RTL’

Nu verandert dat wel weer een beetje, merkt Eva. Als ze ergens in het najaar weer eens terugkeert van haar vakantie, kan Eva dus eindelijk bewijzen of ze met die tijdschriftformule wél weet te scoren. Of kiest de kijker ook dan gewoon veel liever voor Vandaag Inside?

Eén ding is zeker: Eva is er niet voor te porren om het zevenuurslot van NPO 1 te gaan vullen. Daar is Khalid & Sophie één groot kijkcijferdrama. “Ik zit heel goed bij RTL.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het idee dat Eva Jinek parttime of fulltime werkt voor haar 1,2 miljoen euro per jaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen