Sigrid Kaag wekt ergernis bij Merel Ek: ‘Dit is niet de eerste keer!’

Sigrid Kaag wekt behoorlijk wat ergernis bij Merel Ek. De verslaggeefster van Hart van Nederland, ook bekend van Vandaag Inside, heeft het gevoel dat de leider van D66 haar probeert te ontwijken.

Merel Ek en Sigrid Kaag © SBS 6

D66-leider Sigrid Kaag is momenteel volop in het nieuws omdat ze is geconfronteerd met fakkeldemonstranten. Veel media hebben haar gisteren voor de camera gekregen, maar het volkse Hart van Nederland werd aanvankelijk ontweken, verklapte verslaggeefster Merel Ek gisterenavond aan de talkshowtafel van HLF8.

Merel klaagt

Gastvrouw Hélène Hendriks: “Ik neem aan dat je Kaag wel even hebt gesproken vandaag.”

Merel klagend: “Nou, dat wilden we wel heel graag, maar er kwam geen antwoord op de vraag of we haar konden spreken en toen bleek de NOS haar wél te hebben gesproken en RTL ook. Er was een klein moment op Financiën wanneer er toch tijd voor was, maar daar is SBS niet van op de hoogte gebracht.”

Hélène: “Dus je wordt een beetje uitgesloten?”

‘Niet eerste keer’

Merel: “Nou, dat… Ja, goed, kijk: je kan nooit in de hoofden van mensen kijken, maar als je ’s ochtends vroeg al een vraag uitzet of je haar kan spreken, logischerwijs naar aanleiding van die fakkels en die demonstratie en vervolgens kunnen NOS en RTL haar wél spreken maar wij niet, dan vraag ik me wel af waarom dat zo is inderdaad.”

Hélène: “En het is niet de eerste keer, toch?”

Merel: “Dat is niet de eerste keer, nee.”

Compliment aan Pauw

Sigrid Kaag was gisterenavond, vlak voor de uitzending van HLF8, te gast in Khalid & Sophie. Wat viel op? Merel: “Dat Jeroen Pauw toch wel de vragen stelde waarvan je toch wel benieuwd bent of dat zo is.”

Ze vervolgt: “Hij vroeg ook aan haar, nadat het was gegaan over hoe zij het had ervaren en of ze zich geïntimideerd voelde, of zij ook vond dat ze zelf verantwoordelijk is voor de onvrede die die mensen voelen. Daar reflecteerde ze weer niet helemaal op. Dat doet ze vaker niet.”

Tóch een quote

Merel vindt de zorgen van de mensen wel terecht. “Er is inderdaad onvrede en deze mensen zijn daadwerkelijk ook wanhopig. Die hebben gewoon grote problemen en dat zien we natuurlijk meer in het land.”

Even later in de uitzending hoort Merel dat haar collega Sam Hagens de politica alsnog heeft geïnterviewd. “Sam heeft Kaag nu uiteindelijk toch gesproken. Niet naar aanleiding van wat ik net zei hoor, dat mensen daar iets achter gaan zoeken, maar ze hebben haar toch gesproken, dus vanavond in Hart van Nederland toch een quote van Kaag.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen