Roxeanne Hazes neergezet als contactgestoord: ‘Solitair leven’

Roxeanne Hazes wordt wederom te grazen genomen door Story. Ze wordt in de nieuwste editie afgeschilderd als een soort contactgestoord iemand. “Ze leidt met haar vriend een solitair leven.”

Roxeanne Hazes © HEUS, Story

Het is geen geheim aan wier kant Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker staat in de erfenisstrijd tussen Roxeanne Hazes en haar schandaalmoeder Rachel. Een halfjaar geleden werd Rox door het tijdschrift neergezet als een leugenaar, waarna ze naar de Raad voor de Journalistiek stapte. Het blad wilde echter niet meewerken aan een klachtenprocedure.

Solitaire Rox?

Guido lijkt niet onder de indruk van de kritiek en blijft Roxeanne in een bepaald daglicht plaatsen. Ditmaal wordt ze neergezet als een soort half contactgestoord iemand, die een solitair leven leidt en zich zonderling gedraagt.

De Story: “Met zowel haar broer André als moeder Rachel heeft Roxeanne zoals bekend inmiddels al tijden geen contact meer. Ook met collega’s wordt ze weinig gezien.”

‘Afgezonderd leven’

Roxeanne, die zich juist continu omringt met muzikale collega’s en afgelopen week nog met talloze andere artiesten om een haardvuur zat in de tv-show Strandgasten, zou een heel teruggetrokken bestaan leiden. “Ze leven behoorlijk afgezonderd”, laten ‘mensen uit de muziekwereld’ weten. “Niemand weet ook echt iets van Erik af.”

Het gaat hier over haar vriend Erik Zwennes. Hij wordt neergezet als iemand die Rox bij anderen vandaan houdt. “De ex-platenbaas zou Roxeanne willen beschermen tegen de boze buitenwereld, waardoor ze een solitair leven zouden leiden”, aldus de Story.

De ‘bronnen’ vullen aan: “Alsof ze in hun eigen bubbel op een eiland zitten.”

Rookgordijn

Roxeanne laat zich echter niet van de wijs brengen door het rookgordijn dat kamp-Rachel opwerpt. Zij doen ook al de hele tijd alsof Rox loopt te lekken aan de media, bijvoorbeeld als het over het uitgelekte testament van haar vader gaat. “Ik vind het opmerkelijk dat juist mevrouw Van Galen dat beweert”, aldus haar zegsman Bernard Tomlow in Weekend.

De documenten in Privé hebben een heel andere opmaak dan het testament dat Rox heeft overhandigd, aldus Bernard. “En dan begint mevrouw Van Galen over het lekken van documenten. Dat is alleen maar afleiden, een rookgordijn. Wat telt is: waarom kan zij de verklaring niet tonen? Omdat die er niet is.”

‘Meisje, wat wil je?’

Feit blijft dat Rachel (door Bernard aangesproken bij haar meisjesnaam) een vreemd toneelstuk speelt, vindt hij. “Als jij het zo goed voorhebt met je dochter, dan pak je de telefoon. Als je dochter vraagt: ‘Mam, hoe is het gegaan met die erfenis van pa?’, hoor je als moeder te zeggen: ‘Meisje, wat wil je weten?'”

Hij vervolgt: “Dan zeg je niet: ‘Je mag naar de accountant, daar liggen door ons geselecteerde documenten, maar je kriigt ze alleen ter inzage, je mag ze niet meenemen en je adviseur mag ook niet mee.’ Dat is toch raar.”

Vanmiddag is de uitspraak in het geruchtmakende kort geding over de erfenis van André Hazes.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen