Eva Jinek kritisch over dochter Linda de Mol: ‘Ultieme nepobaby’

Eva Jinek vindt dat je zou kunnen zeggen dat Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, ‘de ultieme Nederlandse nepobaby’ is. “Waar nepobaby over gaat is dat het van die begeerde plekken zijn.”

Antoinnette Scheulderman, Noa Vahle en Eva Jinek © RTL, SBS

Nu kansengelijkheid een steeds belangrijker thema is, vraagt men zich in de Verenigde Staten af hoe eerlijk het succes van zogeheten ‘nepobaby’s’ eigenlijk is. Nepobaby’s zijn kinderen van succesvolle mensen die dankzij hun achtergrond of achternaam óók op belangrijke posities terechtkomen. Er wordt dan vooral gefocust op bekendheden.

Nepo-Noa

De discussie over nepobaby’s heeft nu ook de oversteek gemaakt naar ons land. Zowel Shownieuws als het AD hebben er aandacht aan besteed; in het eerste medium uiteraard zónder de naam van Noa Vahle te noemen. Het AD deed dat wel. Noa, de dochter van Linda de Mol, is immers de meest besproken nepobaby van dit moment.

Eva Jinek besloot haar naam gisterenavond ook te noemen tijdens een item over nepobaby’s. “In dit verband wordt Noa Vahle ook genoemd, de dochter van Linda de Mol en Sander Vahle. Zij is dus sportverslaggever bij SBS, het bedrijf van haar oom. Je zou kunnen zeggen, en dat zeggen mensen ook: de ultieme Nederlandse nepobaby.”

Collegezaal

Het is dan wel weer veelzeggend dat Antoinnette Scheulderman, vertrouweling van Linda de Mol, aan tafel zit om hierover mee te praten. “Nou, Noa heeft wel mazzel dat ze Vahle heet van haar achternaam, naar haar vader. Het is wel grappig. Ik sprak haar vorig jaar nog voor de LINDA., (begint te lachen, red.) een platform van haar moeder.”

Ze verdedigt Noa. “Zij doet iets heel anders dan haar moeder, want ze komt niet van showtrappen af, ze doet sport, ze doet live-tv. Toevallig ken ik haar al lang vanaf toen ze jong was. Ze is een super sportfreak, ze weet er alles van. Ze zei toen ook wel in dat interview: ‘Natuurlijk heb ik mijn eerste baantje op de sportredactie gekregen van mijn familie.’”

Begeerde plekken

Linda staat voor de camera en Noa nu ook. Nou, héél anders inderdaad. Eva: “Daar gaat het ook om, hè? De kans om binnen te komen.”

Antoinnette: “Ja, maar daarna moet je het natuurlijk wel kunnen.”

Een kulargument in deze discussie. Eva: “Dat is zo, maar waar nepobaby over gaat is dat het van die begeerde plekken zijn, moeilijk om binnen te komen, gesloten bastions en als je een ouder hebt die daar in zit, is het een totaal andere wereld.”

Hartstikke goed

Dat nepobaby’s ook talentvol kunnen zijn is het grootste non-argument in deze discussie. Antoinnette gebruikt hem echter gretig: “Het voorbeeld van Noa Vahle: die stond dan tijdens het WK Voetbal in Qatar elke keer zo’n livegesprek te doen en dat deed ze fantastisch. Dat maakte helemaal niet uit wie haar familie is, dat deed ze gewoon hartstikke goed.”

Heel handig dat de familie De Mol weer een lakei naar het front heeft gestuurd, maar de discussie gaat natuurlijk niet over of Noa wel of niet talentvol is. Het gaat erover dat nepobaby’s zoals zij een voorsprong hebben op even talentvolle of misschien wel talentvollere mensen, puur vanwege haar achtergrond en achternaam.

Volgens een hoogleraar van de UvA, waar Noa voor de vorm heeft gestudeerd, is dat een ‘extreem groot probleem‘.

Instagram

Johnny en Noa vieren de kansenongelijkheid:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de familie De Mol kansengelijkheid een belangrijk thema vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen