Nance was jarenlang grote SBS 6-ster, heeft nu een gewone baan

Het is allemaal zó zuur gelopen voor Nance Coolen: het ene moment was ze dé grote ster van SBS 6, het andere moment lag ze tussen het grofvuil op het Mediapark. “Nu een andere baan.”

Nance Coolen © RTL

Nance Coolen vormde jarenlang een presentatieduo met Gerard Joling op SBS 6. Het kon allemaal niet op: ze scoorden jarenlang hoge kijkcijfers met elkaar. Maar toen begon er een nieuwe wind te waaien bij het tv-station, moest Nance verkassen en ook bij haar volgende werkgever RTL 4 liep het allemaal niet zo lekker. En nu? Nu zien we d’r niet meer.

Rollende koppen

Vijf jaar nadat haar tv-carrière plotseling stopte geeft Nance een openhartig interview aan de nieuwste VROUW Glossy. Ze vertelt dat het na de overname door John de Mol gonsde van de geruchten bij SBS over dat er koppen gingen rollen. “Dat gaf onrust. Er was een lijstje met tv-presentatoren die het veld moesten ruimen en daar stond ik niet op.”

Ze waande zich daarom veilig. “De kijkcijfers van Sterren Dansen op het IJs, een van mijn shows, waren goed, de opnames waren alleen afgerond. Het bleef stil, dus heb ik zelf maar een gesprek aangevraagd bij het management.”

‘Tot ziens!’

Nance kwam vol goede moed aan en kreeg vervolgens een Chazia Mourali-achtige ’tot ziens!’ om haar oren. “Mijn oren klapperden”, zegt ze. “Een echte reden heb ik nooit gekregen.”

Daarna kon Nance nog even bij RTL terecht, maar haar programma Puur Geluk werd al snel overgenomen door Ruben Nicolai omdat ze van zichzelf natuurlijk een beetje saai is. “Het moest meer humor hebben.”

Huilen, huilen

Het heeft Nance allemaal een flinke knauw gegeven. “Thuiszitten kon ik niet. Ik was down en kon mijn draai niet vinden in het huishouden. Ik ben artiest sinds ik vijftien ben en nu draaide ik de was en streek ik kleren.”

Ze probeerde aan de slag te gaan als nagelstyliste, maar dat lag haar niet. Tegenwoordig geeft ze zangles. “Daarnaast werk ik tegenwoordig parttime als gastvrouw in een verzorgingshuis. Vrijwel niemand kent me daar.”

‘Het bevalt me’

Een 100-jarige bewoner zei onlangs tegen haar: “Je zou een dochter van Nance kunnen zijn.” Nance: “Daar moest ik wel om lachen. ’Ik ben Nance,’ heb ik toen gezegd.”

Wil ze nog terug op de buis? “Als ik weer gebeld word voor tv-werk weet ik niet wat ik doe, echt niet. Het is een gek wereldje, je bent hot of not. Inmiddels ben ik ouder en ligt die ambitie niet meer bij televisie maken. Met wat ik nu doe, ben ik gelukkiger dan ooit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nance was jarenlang presentatrice en werkt nu in een verzorgingshuis. Wat vindt u waardevoller?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen