Nance baalt vreselijk van tv-afgang: ‘Ik ben slecht in talkshows’

Nance Coolen baalt ontzettend van haar tv-afgang in de talkshow van Eva Jinek. De presentatrice begon daar te zingen, maar dat ging niet erg best. “Ik ben gewoon heel slecht in talkshows.”

Nance Coolen © RTL

De meeste mensen kennen Nance Coolen vooral als presentatrice die uit de gratie is geraakt, maar vroeger had ze ook een serieuze carrière als zangeres. Ze mocht donderdagavond in de talkshow van Eva Jinek een liedje komen zingen, maar volgens kijkers zong ze behoorlijk vals. “Zing maar niet meer!”, riep René van der Gijp een dag later.

Balende Nance

Wat is er nu gebeurd? Nance legt het uit op Radio 538. “Ik ben ineens in het nieuws. Ik ben een hot topic, ongewild en ongevraagd. Ik mocht bij Jinek zingen en dat zingen was volgens een aantal mensen – althans, best wel veel mensen – niet helemaal netjes, dus daar is dan commentaar op en daar moet je dan mee dealen als zangeres.”

Ze baalt daar enorm van, geeft ze eerlijk toe. “Dat is best lastig als je zegt dat je kan zingen en het gaat dan daar even mis. Je kunt je ook niet verdedigen. Ik weet dat ik me heel erg rot voelde. Ik heb dit weekend een vlucht gehad en ik weet nog dat ik bij de landing echt dacht: shit, wat doet mijn oor vervelend.”

Flinke oorpijn

Nance had tijdens haar optreden dus last van oorpijn. Een beetje wat de kijkers van Jinek ook hadden tijdens datzelfde optreden zeg maar. “Ik had een heel nare pijn in mijn oor en ik merkte gewoon dat ik een soort van niet meer helemaal lekker hoorde. Dat is best wel belangrijk als je moet zingen.”

Ze vervolgt: “Ik hoorde dus op mijn oortje ook niet optimaal wat ik wilde horen. Dan ga je er net iets onder zitten of wat dan ook. Weet je, de een vond het héééél vals en de ander zei: ‘Nou, het viel toch eigenlijk reuze mee?’ Ik heb ook heel veel leuke berichtjes gehad van mensen die zeggen: ‘Ik hoor het niet.’”

Bloednerveus

Het zijn ook gewoon de zenuwen, aldus Nance. “Ik had het daar gisteren met Eva over. Ik zit daar aan tafel echt zó bloednerveus te wezen. Gewoon omdat ik daar zat aan tafel. We hadden een aantal heel serieuze onderwerpen en dan denk je: please, stel me nu geen vraag, want ik was in mijn hoofd heel erg bezig met die nineties.”

“Plus daarbij: je presenteert het niet. Ik zei tegen Eva: ‘Wat is dat toch? Dat als ik hier zit dat ik zó nerveus ben. Als een soort klein kind met knikkende knieën. En als ik iets mag presenteren heb ik daar nul last van.”

Talkshowtafel

Nance is niet gek op talkshows. “Ik word niet zozeer van zingen nerveus, maar gewoon die hele setting aan een talkshowtafel. Ik ben daar gewoon niet goed in. Ik ben er niet voor gemaakt om daar te gaan zitten, maar je doet het wel, want je wordt uitgenodigd omdat je mag praten over iets waar je hart ligt.”

Televisie maakt oncomfortabel, aldus Nance. “Je merkt toch een soort van: je wil netjes zitten, je wil rechtop zitten, je wil niet chagrijnig kijken.”

Ze vindt dat we het niet groter moeten maken dan dat het is. “Kan gebeuren toch.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nance: slecht in talkshows of slecht in zingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen