John Williams kampt met zelfde probleem als Eva Jinek: ‘Te lang’

John Williams kampt met zijn programma Help Mijn Man Is Klusser met hetzelfde probleem als Eva Jinek, stelt tv-deskundige Rob Goossens. “Die uitzendingen duren echt veel te lang!”

John Williams © Nick van Ormondt

RTL 4 heeft aan het begin van de coronacrisis een heel handige besparingsmaatregel ingevoerd: de zogeheten ‘blockbusterstrategie’. Waar de zender vroeger na GTST altijd twee programma’s en een late talkshow uitzond, is dat sindsdien nog maar één programma en een l̶a̶t̶e̶ lange talkshow.

Help, Show Duurt Te Lang

Het werd tijdens de coronacrisis geslikt door de kijker: die zat laveloos met drie mondkapjes aan de bank vastgeplakt. Nu mensen ook weer gewoon een leven hebben, merken kijkcijferkenners dat die extreem lange uitzendingen niet meer lekker werken. Met name Eva Jinek, die op het hoogtepunt soms 1 uur en 40 minuten moet vullen, is het slachtoffer.

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, wijst echter ook op het langgerekte Help Mijn Man Is Klusser van John Williams. “Ik heb dat uitgesteld gekeken en ik merkte dat ik de hele tijd de afstandsbediening in mijn handen had om door te spoelen. Het trékt voor mij een beetje”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Sprankeling weg

Volgens Rob vindt iedereen dat. “Ik had het er gisteren met wat mensen over en die hadden dus ook van: het duurt wel lang, want het is nu van half 9 tot 10 natuurlijk als je het live kijkt. Het is een uur als je het op Videoland kijkt. En dat is niet altijd zo geweest. Dat is nu voor het derde seizoen zo, omdat ze wat dingen hebben aangepast na coronatijd.”

Hij doelt dus op die blockbusterstrategie. “Waardoor de grote titels van RTL 4 langer gingen duren.”

Collega Luuk Ikink: “Wat vaak succesvol is, hè?”

Rob: “Er zijn een hoop programma’s waarbij het goed heeft gewerkt. Maar ik heb het gevoel dat ze misschien het sprankelende er een beetje uit halen door die afleveringen van Help Mijn Man Is Klusser te lang op te rekken.”

Uitgesmeerd

Luuk denkt dat RTL 4 het wat korter en bondiger moet maken. “Misschien is het een beetje te veel uitgesmeerd. Het kan natuurlijk dat het verhaal gewoon verteld is in 45 minuten.”

Rob: “Als je naar de aflevering van deze week kijkt, had dit niet ook prima in een uur gekund?”

Luuk: “Zeker, nee, dat denk ik wel.”

Rob: “En dan hadden we echt niet zoveel gemist.”

Eindresultaat

Anderhalf uur is vooral een lange zit als het eindresultaat wat tegenvalt, vindt Rob. “Dan denk je: ja verdorie, heb ik hier anderhalf uur op zitten wachten?”

Luuk: “Dan wil je of een uitbarsting in die relatie hebben of je wil een soort… Het pand moet dan gigantisch zijn opgeknapt. Maar als dat allemaal wel oké is, dan is het misschien een klein beetje een teleurstelling.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL 4 moet stoppen met al die ellenlange tv-programma's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen