Frits Wester vindt dat Huub Stapel erg slecht danste bij Humberto

Frits Wester vindt dat Huub Stapel echt heel slecht danste tijdens het veelbesproken optreden van John Williams in de talkshow Humberto. “Net leraar van de middelbare school!”

Huub Stapel en Frits Wester © RTL

Het hiphopoptreden van John Williams in de talkshow van Humberto Tan leidde afgelopen weekend tot hilariteit, omdat álle gasten van tafel sprongen om te dansen, behálve Frits Wester. Hij bleef, enigszins zuur kijkend, achter aan de talkshowtafel. En daarmee werd hij onbedoeld de meest besproken man van de uitzending…

‘Waar gaat dit over?’

En dus niet Huub Stapel, die op zijn 68ste lekker begon te dansen en te springen. Heel gek, vindt Frits. “Ja, ik denk: waar gaat dit nou voor over? Ik zag gisteren… Iemand stuurde mij iets door van het Algemeen Dagblad. En foto erbij. Ik denk: nou jongens, is dit nou het nieuws van vandaag?”, zegt hij in De Perstribune op NPO Radio 1.

Hij vervolgt: “Maar ik dacht echt van: ja, dit is niet helemaal mijn ding, deze muziek. En naast mij, die kunnen dat allemaal. Ik denk: dan blijf ik maar zitten.”

‘Huub danst slecht!’

Frits vindt dat niet hij, maar Huub voor schut stond bij Humberto. “Dit zijn niet de makkelijkste momenten op televisie. En ik zag Huub Stapel, die ik al een jaar lang heel goed ken, die probeerde wel mee te doen…”

Het zag er echt niet uit, vindt de politiek verslaggever van RTL Nieuws. “Ik denk: als Huub dit zelf terugziet, dat hij ook wel denkt… Het heeft toch iets van de leraar van de middelbare school waarvan je denkt: ga niet meedansen.”

20 uur op

Het is toch juist leuk dat Huub lekker spontaan meedeed? “Ja, die dag was ik ook al bijna 20 uur op en toen zag ik iedereen all out gaan. Ik dacht: o, nee… Toen moest ik even denken: Frits, nu geen Job Cohennetje. Iedereen weet het misschien nog wel in de campagne 2010: ’s morgens vroeg al in de polonaise met Arie Ribbens.”

Hij vervolgt: “Ik dacht: dit gaan we niet doen. Maar ik vond het leuk zoals andere mensen erop reageerden of plezier erin hadden. Maar ik dacht: ik laat deze even gaan.”

Heel vroeg op

Frits wijst er bovendien op dat hij tegenwoordig heel vroeg op moet en dus ’s avonds wat rust nodig heeft. “Ik ben absoluut een avondmens, maar ik zit nu een soort transitie, want ik doe nu vier keer in de week het Ontbijtnieuws. Dat betekent kwart over vier ’s morgens op, snel even de kranten lezen online en dan op het Mediapark om zes uur.”

Hij besluit: “Ik moet zeggen dat het redelijk gaat. Ik vind het ook heel leuk. Het grote nadeel is wel dat je heel erg op tijd naar bed moet. En dan van sommige voetbalwedstrijden alleen maar de eerste helft kunt zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen