Bridget Maasland: ‘Of ik Jeroen Rietbergen zou vergeven? Nee!’

Bridget Maasland vindt dat het privéleven van Linda de Mol niemand wat aangaat. Maar zou ze iemand als Jeroen Rietbergen zélf weer in de armen hebben gesloten? “Dat kan ik me niet voorstellen.”

Bridget Maasland, Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

Linda de Mol heeft haar relationele geluk jarenlang uitgevent in haar schijnfeministische blad LINDA. Ze hebben zelfs een keertje met z’n tweeën op de cover gestaan. Maar nu Jeroen Rietbergen is ontmaskerd als Voice-pervert en mensen het Linda kwalijk nemen dat ze weer samen in bed liggen, zou opeens niemand meer wat met haar privéleven te maken hebben.

Bridget boos

Die hypocriete mening wordt gedeeld door Bridget Maasland. Ze verdient als Boulevard-presentatrice haar geld met het uitkauwen van BN’er-perikelen, maar roept nu in De BLVD Podcast dat het privéleven van Linda niemand wat aangaat. En dat verkondigt ze dan tijdens een vijftien minuten durend item over de liefdesreünie van Linda en Jeroen.

Bridget geërgerd: “Waarom willen we dat weten? Dat gaat ons toch helemaal niks aan?”

Collega Luuk Ikink: “Ja, maar ja, toch willen we het weten, ja.”

Bridget: “Nee, dat vind ik echt. Het gaat ons helemaal niks aan.”

Hypocriet

Rob Goossens spreekt Bridget tegen. “Linda heeft juist altijd van haar als persoon ook de publieke persona gemaakt.”

Bridget: “Dat was onderdeel van haar werk.”

Ah, goed relatienieuws is onderdeel van het werk, slecht relatienieuws is privé. Interessant, vindt Rob: “Ja, precies. Maar dan op een gegeven moment, als het je even wat minder uitkomt, ineens zeggen van: ja, maar nu gaat het jullie niet meer aan.”

Bridget: “Nou, even wat minder uitkomt… Dit gaat natuurlijk wel wat verder dan dat.”

Verslaafd

Het gaat hier bovendien om een verslaafde, aldus Bridget, die Jeroen kennelijk als een halve junk ziet. “Als zij met iemand die toch een ziekte had of heeft, een verslaving is namelijk ook een ziekte, en daaraan heeft gewerkt en zij heeft daar 15 jaar een relatie mee gehad, dan heb je echt wel wat uit te zoeken. Dat vind ik helemaal niet raar.”

Luuk: “Maar haar leven is natuurlijk ook gewoon haar persoonlijkheid op televisie en in haar blad. En ze heeft ook Jeroen Rietbergen daarin meegenomen. Dus het is heel menselijk denk ik om te willen weten, van ons in ieder geval: hoe loopt dat af?”

Bridget: “Maar ik vind niet dat we er de hele tijd een oordeel over mogen hebben.”

Luuk: “Alleen ik denk wel, vrees ik voor haar, dat er dus misschien wel consequenties voor haar zijn in haar leven, in haar werk, hoe mensen naar haar kijken. En dat is misschien heel oneerlijk.”

Kerfstok

Rob vraagt vervolgens aan Bridget of zij Vieze Jeroentje ook zou hebben vergeven: “Maar, Bridget, zou jij als jouw partner dit op zijn kerfstok had, hem weer in de armen hebben kunnen slaan?”

Nee, antwoordt Bridget met heel veel woorden: “Ik kan daar helemaal geen uitspraak over doen, want ik heb daar nooit mee gedeald. Ik kan me zo in eerste instantie… kan ik me er geen voorstelling bij maken dat ik dat zou doen.”

Net als de rest van Nederland dus. En zo is de cirkel weer rond.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen