‘André Hazes jr. verklaart na concertserie alsnog oorlog aan Rachel’

André Hazes jr. keert zich na de concertserie Holland Zingt Hazes alsnog tegen zijn schandaalmoeder Rachel, verwacht showbizzdeskundige Bart Ettekoven. “Daar komen ze elkaar nog tegen.”

Rachel Hazes en André Hazes jr. © NPO, RTL

Om onduidelijke redenen liggen André Hazes jr. en zijn moeder Rachel Hazes sinds een aantal maanden overhoop met elkaar. Toch treedt André over een paar weken, naar verluidt na flink wat twijfelen, op bij de concertserie Holland Zingt Hazes. Een evenement waarvan een groot deel van de opbrengst in de buidel van Rachel verdwijnt.

Steenrijke Rachel

Juist het feit dat Rachel degene is die steenrijk wordt van álles waar de naam Hazes in voorkomt is controversieel geworden. Volgens de rechter blijkt ze namelijk inderdaad níet de erfgenaam van wijlen André. Mogelijk is er een bodemprocedure voor nodig om alle Hazes-gelden uit handen van Rachel, en in handen van André jr. en Rox te krijgen.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink: “In de tussentijd ligt er toch een beetje beslag op de exploitatie van die rechten door Rachel. Ik vraag me af of er nu een bedrijf is dat nu in zee gaat met Rachel als die denkt: wat komt hier uit zometeen? Wordt het een juridisch gevecht? Wil je daar tussen gaan zitten?”

André ten strijde?

Merkwaardig genoeg strijdt Rox echter alléén om die miljoenen, maar dat gaat volgens bronnen van Evert Santegoeds veranderen. En ook Shownieuws-ster Bart Ettekoven heeft dat vermoeden. “We hebben het ook even aan de adviseur van Rox, Bernard Tomlow gevraagd.”

Wat zegt Bernard? “Hij zegt: ‘Ik hou André continu op de hoogte van alle statussen die er zijn, alle veranderingen die er zijn.’ Dus hij weet van de hoed en de rand. Hij heeft er tot nu toe niet voor gekozen om zich te voegen bij zijn zus, maar dat kan hij te alle tijden alsnog doen.”

Bart vermoedt dat dat pas gaat gebeuren na de Holland Zingt Hazes-concertserie. “Mijn indruk is, volgens mij hebben Evert en ik dat ook al eerder hier besproken, maar ik denk toch dat hij nu denkt: laat ik eerst maar even dat Holland Zingt Hazes eens doen, want dan moet hij toch ook met zijn moeder weer staan.”

Lastig verhaal

Er spelen wat conflicterende belangen, aldus Bart. “André’s manager is ook de manager van Rachel: Ricardo Klaverdijk. Dat is natuurlijk een lastig verhaal. Die zit nu met André in Amerika, maar die zat twee weken geleden nog achter Rachel als een soort van haar getuige in de rechtbank in Utrecht. Dus dat is ook een soort vriend van beiden.”

Hij vervolgt in de showrubriek: “Maar André Hazes weet natuurlijk ook over hoe ongelofelijk veel geld we het hier hebben. En die zal niet zeggen: ‘Nou, laat maar gaan en Rox, succes ermee.’ Dus iedereen die ik spreek in de omgeving denkt toch echt dat vroeg of laat André zich absoluut zal voegen bij zijn zus.”

Wat zegt Yvonne?

Wat zegt hazoloog Yvonne Coldeweijer ervan? “André weet dat als Rox wint, dat dit automatisch ook voor hem geldt. Hij wordt namelijk, samen met haar, bij naam in het testament genoemd. Als zij wint, wint hij ook. Maar als hij denkt dat hij zonder iets te doen zomaar een paar millie op zijn rekening krijgt gestort, dan heeft hij het wel goed mis.”

Ze vervolgt: “Je kan niet eerst Rox alles laten fixen en daarna je hand ophouden. Ik denk niet dat dat zo werkt. Daar zal zeker nog iets juridisch aan vooraf moeten gaan. Rox maakt bijvoorbeeld ook kosten om dit voor hen zo te regelen.”

Zin in

Hoe dan ook: Yvonne’s collega Mark Koster heeft er zin in:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat lijkt u een leuker ingrediënt voor het vervolg op de Videoland-soap van André Hazes jr.?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen