Evert Santegoeds hekelt reacties op John de Mol-fiasco: ‘Hakken!’

Evert Santegoeds vindt het heel gemeen dat iedereen zo loopt te hakken op John de Mol en zijn nieuwste tv-flop Avastars. “Ja, ik ben het met Talpa eens dat je af en toe wat moet uitproberen!”

Evert Santegoeds en John de Mol © SBS 6, William Rutten

Samen met zijn collega’s van Shownieuws heeft Evert Santegoeds de nieuwe tv-show Avastars aangekondigd alsof de kijker een soort wereldwonder te wachten stond. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver: de eerste aflevering werd uitgezonden, prime time op SBS 6. En het was inderdaad historisch. Historisch slecht.

Evert op zeepkist

De dansende en zingende digitale poppetjes van John de Mol maken totaal geen indruk op de kijker. Het komt allemaal zwaar verouderd over; het doet veel mensen aan het twintig jaar oude computerspel The Sims denken. En Evert? Die blijft maar vanaf zijn zeepkist roepen hoe geweldig het programma wel niet is.

Dat Evert dat doet is nog tot daaraantoe, maar dat zelfs Hart van Nederland wordt ingezet voor Talpa-propaganda is volgens AD-mediajournalist Marcus den Blanken echt een brug te ver: “Dan denk je nog: ach, het is Evert. Maar Hart van Nederland was ooit journalistiek, toch?”

‘Met Talpa eens!’

Nu Avastars keihard is geflopt, hoor je Shownieuws er ineens niet meer over. En dat terwijl de minutenanalyse van het programma volgens Evert klip en klaar aantoonde dat heel Nederland op al die Avastar-promotie zat te wachten. “Wat vond jij nou van Avastars? Dat is de grote vraag”, legt collega Jordi Versteegden hem voor in de podcast Strikt Privé.

Evert: “Ja, ik ben het met Talpa eens dat je af en toe wat moet uitproberen. En ik weet hoeveel bloed, zweet en tranen het gekost heeft om tot dit resultaat te komen en de willekeurige tv-kijker zal dat niet weten wat een enorme techniek erachter zit en wat een kosten ook. Als je het gaat uitrekenen, dan is het een paar euro per kijker wat er vrijdagavond doorheen gespeeld is.”

Hakken op John

Het bashen van John moet eens afgelopen zijn, vindt Evert. “Ik vind iedereen die alweer zit in te hakken op De Mol, van (zet een Gargamel-achtig stemmetje op, red.): ‘Hij kan het niet meer en hij doet het niet meer’…”

Jordi: “Daar ben je het niet mee eens?”

Evert: “Nee, natuurlijk niet. Het is toch knap dat je twee keer de wereld verovert met een programma en dat nog een derde keer wil doen? En misschien ook nog wel een vierde keer. Dat het met dit niet lukt, ja, dat is jammer, maar dat is geen reden om er van af te zien, lijkt me.”

Bizar programma

Jordi is minder onder de indruk dan zijn oudere collega. “Het is wel een bizar programma. Je ziet Nick en Simon…”

Evert onderbreekt hem verontwaardigd: “Ja, maar hoe enthousiast was jij over de opening!”

Jordi: “Ja, ik vind het mooi gemaakt, maar dat is het probleem. Kijk, wij als makers kijken er anders naar dan een gemiddelde kijker. Wij vinden het fantastisch dat zoiets bedacht wordt, maar we maken het niet voor onszelf. We maken het voor de kijker.”

Tegenvaller

Dan geeft Evert alsnog toe dat Avastars niet best is. “Nee, ik vond het resultaat nog tegenvallen. Misschien moet er nog tien jaar gewacht worden, maar ik denk niet dat nog iemand zijn vingers eraan gaat branden. Ik vind het jammer, want ik weet hoeveel liefde en hoeveel tijd hij erin gestoken heeft om het wel tot een succes te maken.”

“En de kijker heeft altijd gelijk. Als er 2 miljoen mensen kijken naar Utopia, dan hebben ze gelijk. En kijken er een miljoen naar die talentenjacht waar Elvis als winnaar is uitgekomen, dan hebben ze gelijk. En als ze maar met z’n 300.000 naar Avastars kijken, dan is het kennelijk niet iets waar Nederland op zit te wachten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen