Bizarre tv: John de Mol aangevallen door poppetje uit Avastars

De gevaren van artificial intelligence zijn niet te overzien: mediamiljardair John de Mol is gisterenavond, tijdens een uitzending op NPO 1, aangevallen door een van zijn eigen Avastars-poppetjes.

Avastars en John de Mol © NPO

Er is de laatste tijd veel aandacht voor de gevaren van artificial intelligence en die lijken meer dan terecht. Zelfs de Avastars-poppetjes van John de Mol, gebaseerd op twintig jaar oude techniek, blijken zich plotseling tegen hun eigen baasje te kunnen keren. Het gebeurde gisterenavond aan het eind van de uitzending van Even Tot Hier op NPO 1.

John onder (paas)vuur

John werd al gedurende de hele aflevering lang onder vuur genomen in Even Tot Hier, bijvoorbeeld toen het ging over Wopke Hoekstra en zijn CDA. “Hij heeft best een grote mond voor iemand die nog sneller z’n zetels verliest dan John de Mol z’n kijkers”, grapt Niels van der Laan.

En als het over de paasvuren gaat, sneert Niels: “Ik had me er gewoon echt op verheugd. Juist dit jaar. Ik wilde er echt heen. Ik heb de hele serie Avastars namelijk gezien en ik had zó’n zin om mijn tv ritueel te verbranden!”

Ouderwetse televisie

Even later gaat het over Johns megaflop Avastars, waarin digitale poppetjes het dansend en zingend tegen elkaar moesten opnemen. Jeroen Woe: “John de Mol is hier dus twintig jaar mee bezig geweest!”

Niels: “Ja, als hij het twintig jaar geleden meteen op de buis had gebracht, was het nog steeds ouderwets!”

Avastars is gewonnen door het digitale poppetje Jimmy Cool. Wat die nu gaat doen? Jeroen: “Ja, dat is het probleem met die talentenjachten, hè? Die winnaars komen nergens aan de bak!”

Avastar valt John aan

De mannen van Even Tot Hier zijn gelukkig zo sympathiek om Jimmy Cool een podium te bieden. Aan het eind van de aflevering verschijnt hij plotseling dansend in de studio, om vervolgens wat quizvragen op te lezen.

Tijdens het oplezen van die quizvragen besluit Jimmy plotseling om zijn eigen baasje John de Mol kéihard aan te vallen met een bijzonder pittige grap over zijn schandaalshow The Voice of Holland.

Poesjes

Na een quizvraag over de twintig dode katten die in een Lelystads kanaal zijn gevonden, sneert Jimmy: “Je moet maar zo denken: de poesjes bij The Voice zijn er nóg slechter aan toe.”

John zal in Blaricum stijl achterover geslagen zijn in zijn luxe tv-fauteuil, want zó heeft hij Jimmy dus niet geprogrammeerd…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat het Talpa-personeel drie dagen lang moet staken als Avastars een tweede seizoen krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen