Kalvijn wil vervolg op Avastars: ‘Poppetjes wel wat beter maken’

Kalvijn hoopt dat de historische megaflop Avastars terugkeert voor een tweede seizoen op SBS 6. “Dan ga ik ervan uit dat de gezichtjes wat beter zijn en dan is het hopelijk vetter”, zegt hij.

Kalvijn © William Rutten

Er zijn in de geschiedenis van SBS 6 weinig programma’s zó erg geflopt als Avastars, de tv-show van John de Mol waarin digitale poppetjes het al zingend en dansend tegen elkaar opnamen. Op een gegeven moment keken er nog geen 100 duizend mensen naar de show van Kalvijn en dat is onbeschrijflijk laag voor vrijdagavond prime time.

Kalvijn wil verder

Kennelijk heeft Kalvijn geen flauw benul hoe het in Hilversum allemaal precies werkt, want hij zegt nu voor de camera van De Telegraaf op een tweede seizoen te hopen. “Ik zou het leuk vinden om seizoen twee te doen. Dan ga ik ervan uit dat de gezichtjes wat beter zijn en dan is het hopelijk vetter. Dan gaan we het hopelijk nog een keer doen.”

Het lijkt Kalvijn ‘wel leuk’, maar een programma met zulke slechte kijkcijfers kan natuurlijk onmogelijk terugkomen. “Ja, ik vind het wel jammer dat niet meer mensen het hebben gekeken, maar dan is het denk ik gewoon niet leuk genoeg, denk ik dan.”

‘Wel beetje k*t’

Vindt hij het niet vreselijk dat zijn presentatiedebuut zo genadeloos geflopt is? Kalvijn: “Nee, ik vond het eigenlijk wel leuk. Ja, ik vond het eigenlijk wel leuk. Toen we eraan begonnen, toen Talpa het vroeg, zei ik: ‘Ik vind het wel leuk om te doen, want het is een soort hit or miss.’ Of het is een 9 of een 2.”

John de Mol heeft meer dan twintig jaar over dit programma nagedacht. “Ja, ja, hij heeft er wel veel tijd in gestoken, ja. Dat is wel een beetje kut. Haha. Maar ja, de beste man ligt er niet echt wakker van volgens mij. Maar ja, ik vind het wel leuk dat ik wel veel heb geleerd. Dat is wel waardevol.”

Tweede seizoen

Volgens Kalvijn is er nog geen duidelijkheid over een tweede seizoen. “Dan moet ik het aan John de Mol vragen. Dan moet ik hem even bellen, maar dat ga ik nu niet doen. Ik heb nog niets gehoord, maar ik zou het wel willen. Dat vind ik wel leuk. Weet je wat het is? De technologie is niet zoals we wilden…”

Eh, dat klinkt als een understatement. Het zag er gewoon uit als het twintig jaar oude spelletje De Sims. Daar is hij het wel mee eens. “Dat snap ik wel, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kalvijn wil een vervolg op Avastars. Denkt u dat die jongen ook maar énig idee heeft waar hij mee bezig is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen