Rob Kemps na magere kijkcijfers terug met talkshow? ‘Twijfelgeval’

Rob Kemps heeft met de eerste serie van zijn talkshow De 10 Vragen niet echt een visitekaartje afgegeven. Zijn scores waren magertjes en hij bleek de vragen niet zelf te verzinnen. Komt dit nog terug?

Rob Kemps en Paul de Leeuw © WDG Photography

De tv-carrière van Rob Kemps begon voortvarend, maar zijn overstap naar SBS 6, zijn plotselinge woede-uitbarstingen en zijn vriendschap met de omstreden Matthijs van Nieuwkerk hebben hem geen goed gedaan. Tot overmaat van ramp werd hij deze week ontmaskerd als de buikspreekpop van topinterviewster Antoinnette Scheulderman.

Buikspreekpop

Rob was deze hele week te zien op het tijdstip van Vandaag Inside met zijn nieuwe interviewshow De 10 Vragen. Naast ‘van links tot rechts’ schreeuwen op een podium, een hysterische quiz presenteren en verliefd met Matthijs door Parijs dwalen, blijkt deze Snollebolleke ook nog een interviewtalent. Of toch niet?

Al na een paar uitzendingen onthulde Yvonne Coldeweijer dat Rob zijn vragen helemaal niet zelf bedenkt, maar in laat fluisteren door Antoinnette. Die juice werd binnen no time een feit, want twee van zijn gasten bevestigen dat beeld: zowel Patricia Paay als Johan Derksen stellen dat Rob een soort tv-buikspreekpop is.

Mag Rob verder?

Mag Rob nog verder met dit format? Het zal voor zijn toekomstige BN’er-gasten behoorlijk ongemakkelijk voelen als ze weten dat Rob daar alleen maar zit om Antoinnette na te praten.

Gezien de magere kijkcijfers denkt oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp dat het lastig wordt. “De afsluiter met Patricia Paay, de enige vrouw in de serie, was de slechtst bekeken aflevering met 407 duizend kijkers en slechts 6,7 procent marktaandeel in de belangrijke commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar. Het scoorde minder dan RTL 5 met 112 Vandaag.”

Twijfelgeval

Tina weet niet of de zendertop een tweede seizoen gaat bestellen. “Scoorde het goed genoeg voor een tweede serie? Denk dat het een twijfelgeval is. Het is namelijk niet duur om te maken. Wel bleek het heel gastafhankelijk of het scoort of niet.”

Ze vervolgt: “Ook waren het bijna allemaal oude mensen die geïnterviewd werden. En allemaal showbizz. Dus wellicht volgend seizoen twee BN’ers per aflevering en wat diverser qua leeftijd en beroep?”

Patricia reageert

Patricia Paay laat ook nog even van zich horen. “Zoals ik al vertelde in HLF8 had ik al snel het idee dat het (door)vragen naar meer antwoorden en aanvullende vragen niet van hem zelf kwamen”, schrijft ze op Instagram. “Later bleek dat ik dus gelijk had en er backstage een professionele journaliste dit allemaal aanstuurde.”

Ze besluit: “Ik vind dat Rob dit allemaal niet nodig heeft. Hij is van zichzelf een hele aardige, rustige en gezellige persoonlijkheid die dit denk ik gewoon meer op zijn eigen gevoel had kunnen doen. Dan komt het veel natuurlijker over. Hij moet gewoon dicht bij zichzelf blijven, dan komt het allemaal goed!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u een vervolg op de Rob Kemps-talkshow De 10 Vragen zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen