Johan Derksen betrapt Rob Kemps: ‘Antoinnette fluistert vragen in!’

Johan Derksen bevestigt het gerucht dat Rob Kemps de vragen in zijn interviewshow De 10 Vragen niet zélf bedenkt. “Ik werd gewoon geïnterviewd door Antoinnette Scheulderman!”

Rob Kemps, Antoinnette Scheulderman en Johan Derksen © William Rutten, SBS 6

Het is behoorlijk gênant voor Rob Kemps: de presentator is momenteel op zender met een eigen interviewprogramma, maar hij blijkt zijn BN’er-gasten helemaal niet zélf te interviewen. Volgens Yvonne Coldeweijer worden al zijn vragen namelijk via zijn oortje ingefluisterd door Antoinnette Scheulderman. Zij ontkent, maar het lijkt wel degelijk waar te zijn.

Robs souffleur

Na Patricia Paay staat nu namelijk de volgende gast van Rob op die dat vermoeden deelt, namelijk Johan Derksen. Hij was stomverbaasd toen hij aankwam op de set. “Ik kom daar en daar is Antoinnette Scheulderman, de souffleur van Rob Kemps, die hem een beetje coacht. Ik heb al wat ervaringen met haar”, vertelt hij in Koffie met Johan.

Antoinnette schreef namelijk mee aan Johans boek. “Die begon mij toen te interviewen en dat was klaar en toen dacht ik: ja, maar hier heb ik helemaal geen trek in. Dat waren allemaal van die Boulevard-achtige vraagjes van: wanneer heb je voor het laatst gehuild? En: wanneer heb je iets liefs gezegd tegen je vrouw?”

Overschat

Als interviewster wordt die Antoinnette, een vertrouweling van Linda de Mol, echt zwaar overschat, meent Johan. “Die vindt dat ze een van de beste interviewsters van Nederland is, maar ik vind dat ze niet verder komt dan het niveau Boulevard en Shownieuws met haar gebrabbel.”

Terug naar Rob. “Ik ga dus met die Rob Kemps zitten in het Herman Brood-museum in Zwolle, Scheulderman op de achtergrond, en alle vraagjes die zij aan mij gesteld had hier voor mijn boek, kwamen nu uit de mond van Rob Kemps. Ik ben dus niet geïnterviewd door Rob Kemps, ik werd geïnterviewd door Scheulderman!”

Uitzendverbod

Johan heeft geprobeerd een uitzendverbod af te dwingen. “Wéér al die dingen waar ik niet over wilde praten! Toen heb ik gezegd: ‘Ik wil niet dat het uitgezonden wordt, want hier heb ik helemaal geen trek in.’ Dan krijg je het geneuzel dat die uitzending 60 duizend euro kost. (…) Ik wilde verder niet vervelend doen, maar het was een heel slechte ervaring.”

Het is gewoon gênant, vindt Johan. “Als Rob Kemps mij gaat interviewen, dan heb ik een gesprek met Rob Kemps en niet met Scheulderman die op de achtergrond staat. (…) Dat las ik later ergens dat hij een oortje in had, maar in elk geval: de vragen waren gewoon samengesteld door Scheulderman. Het was hetzelfde velletje vragen als ze toen gebruikte.”

Niet getalenteerd

Wat moet die Antoinnette eigenlijk om Rob heen? Dat begon bij zijn invalbeurt bij Ik Hou Van Holland, weet Johan. Zij was daar zijn coach. “Antoinnette heeft nog nooit van d’r leven gepresenteerd, weet helemaal niet wat het is om voor de camera te staan en als ze een keer in een talkshow zit, dan zegt ze niets waar ook maar een hond van wakker ligt.”

Niet echt de geschikte persoon om Rob te coachen dus, vindt Johan. Hij leeft mee met Rob. “Rob Kemps is een leuke jongen, maar het is niet zo’n getalenteerde jongen, want hij kan wel gek doen op het toneel, maar de liedjes die hij zingt op het toneel, die zingt zijn partner. Hij staat gewoon te playbacken.”

Onnatuurlijk

En dit doet hij dus óók al niet zelf, aldus Johan. “Nu interviewt hij iemand terwijl de vraagjes door iemand anders gesteld worden. Dat is een hele onnatuurlijke manier van interviewen. Dat zou ik niet willen en ik zou als coach ook niet willen dat ik de vraagjes voorkauwde. Het kan nooit lukken. Je voelt aan die gesprekken dat er iets is.”

Hij besluit: “Als wij hier zitten te praten hebben we een normaal gesprek met een normale chemie, maar daar kwam alles via een oortje in of van het papiertje van iemand anders. Dat is verschrikkelijk. Rob Kemps stond altijd op bruiloften en partijen te hossen en die vindt de tv-wereld heel interessant, maar hij realiseert niet dat hij zichzelf nu aan het afbranden is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps blijkt inderdaad een buikspreekpop. Gênant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen