Johan Derksen wekt ergernis bij Jan Uriot: ‘Hij is te conservatief’

Johan Derksen verliest steeds meer sympathie van Jan Uriot. De sterjournalist van weekblad Privé vindt de meest recente uitspraken van de voetbalanalist over homoseksualiteit wel héél conservatief.

Johan Derksen en Jan Uriot © SBS 6, Telegraaf

Gezien de relatief oude leeftijd van Johan Derksen worden zijn conservatieve uitspraken steeds vaker met een korreltje zout genomen. Laatst haalde hij weer een van zijn stokpaardjes van stal, namelijk dat de jaarlijkse botenparade tijdens Pride in Amsterdam te gortig voor hem is. De deelnemers daarvan noemt hij dan ‘aangeklede apen‘.

Gruwelijk

Johan vindt homo’s prima, maar ze moeten zich dan wel gedragen zoals zijn goede vriend John de Bever. Dat is volgens de voetbalkenner een ‘normale’ homo.

Wat een gruwelijk idee, vindt Privé-ster Jan Uriot. Hij zegt in zijn rubriek Wat Vindt Jan: “Hij heeft helemaal geen moeite met homoseksuelen, maar dan moeten ze wel zo zijn als zijn grote vriend John de Bever. Nou, dan wordt het een chagrijnig land hoor als we allemaal zoals John de Bever gaan bewegen en zijn.”

Nederlandse paus

Het wordt een enorm bedompte boel als elke homo zoals John de Bever wordt, aldus Jan. “De enige die nog leuk is in dat programma is die Kees. Die maakt er nog een feestje van, maar John de Bever zie ik de lol niet zo van in.”

Collega Wilson Boldewijn: “Jij bent een beetje klaar met Johan, hè?”

Jan: “Ik noem hem inderdaad de Nederlandse paus. Hij roept heel rare dingen. Dingen die de paus geroepen had kunnen hebben. Hij heeft het over ‘aangeklede apen’ als het gaat over mensen die tijdens Amsterdam Pride op de boten staan!”

Té conservatief

Wilson: “Vind jij dat Johan Derksen té conservatief wordt?”

Jan: “Ja. Ik heb drie weken geleden tegen jou gezegd dat het een beetje de opa is van RTL en dat is het gewoon. Dan denk ik: volgens mij moeten we ermee ophouden, maar aan de andere kant roept hij ook wel eens lollige dingen.”

Wilson: “Hij zit trouwens wel bij SBS 6, hè? Want je zegt ‘de opa van RTL’.”

Jan: “Kun je nagaan hoe lang ik niet gekeken heb naar dat programma. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen