Erica Meiland slaat aanbod Wybren van Haga af: ‘Niet mijn partij’

Erica Meiland is gevraagd om aan de slag te gaan voor de politieke partij van Wybren van Haga, maar heeft dat aanbod afgeslagen. “Dat was niet mijn afdeling”, aldus de realityster van SBS 6.

Wybren van Haga en Erica Meiland © RTL

De 59-jarige Erica Meiland is nu al een tijdje politiek actief in de gemeenteraad van Noordwijk. Ze heeft in het verleden ook politieke ambities gehad; zo was er een periode dat ze aan de slag wilde gaan voor de PVV van Geert Wilders. De twee zijn toevallig allebei op 6 september jarig en feliciteerden elkaar daar een paar maanden geleden nog mee.

Erica wil niet

Nu Erica zo’n bekende en aansprekende naam is geworden, is ze voor de politiek ook interessant geworden. “Ik ben gevraagd voor een grote landelijke politieke partij”, vertelt ze in de Story. “Door een bekend iemand. Maar dat was niet mijn afdeling. Jan Dijkgraaf (huisvriend en biograaf, red.) zei ook: ‘Dat moet je niet doen.'”

Aanvankelijk wil Erica niet zeggen om welke partij het gaat. “Nee, het was niet Geert Wilders. Ook geen Forum voor Democratie, een beetje ertussenin. Ik ga niet zeggen wie wel.”

Nee voor Wybren

Het eerst vermoeden is dan dat het om Caroline van der Plas gaat, maar zij ontkent dat in de Story. “Volgens mij is het Wybren van Haga”, zegt zij.

Wybren is het gezicht van de politieke partij Belang van Nederland (BVNL), die 1 zetel heeft in de peilingen. Als Story aan Erica vraagt of ze inderdaad door hem gevraagd is, bevestigt ze het aanbod alsnog.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Erica Meiland een potentieel stemmenkanon is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen