Claudia de Breij stelt Angela de Jong teleur: ‘Dit is heel makkelijk’

Claudia de Breij blijft kritiek incasseren over haar wel héél zwijgzame houding met betrekking tot het wangedrag van collega Matthijs van Nieuwkerk. “Dit is heel makkelijk”, vindt Angela de Jong.

Claudia de Breij en Angela de Jong © NPO

Lange tijd hield Claudia de Breij de door haar zo gehekelde showmedia op afstand door te zeggen dat ze het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door uitgebreid zou behandelen in haar oudejaarsconference. Wat blijkt? Er zaten drie volzinnen over de mediarel in, waarin Claudia zich vooral beklaagde over de kritiek op haar gezwijg.

Angela kritisch

Het is ongelooflijk dat Claudia kiest voor de slachtofferrol, vindt Rob Goossens. En volgens Evert Santegoeds is dit weer een typisch voorbeeld van de ‘linkse kerk‘. En nu komt ook Angela de Jong daaroverheen met haar mening.

Angela vindt het allemaal heel laf van Claudia, laat ze weten in de AD Mediapodcast. “Ik vind dat ze zich er heel makkelijk van af maakt met niets zeggen over Matthijs. Ik bedoel: wat zegt ze hier nu mee over Matthijs? Neemt ze afstand? Neemt ze een stelling in over wat daar gebeurd is?”

‘Altijd de eerste!’

Nee, dat doet Claudia niet, vindt Angela. “Ze hekelt de talkshows die daarover willen praten met haar, terwijl dat helemaal niet gek is, want dat is heel logisch. Normaal is zij altijd de eerste die ergens, en zeker bij De Wereld Draait Door zat, om haar mening te geven. Of een column te schrijven in de VARAgids over ieder willekeurig onderwerp.”

Claudia verzorgde in een ver verleden de presentatie van DWDD’s maandageditie. “Daarom. Volgens mij heb ik ergens gelezen, ik denk in dat Volkskrant-verhaal die haar volgde in aanloop naar haar oudejaarsconference, dat er juist tegen haar werd gezegd dat ze wat harder tegen die redactie moest zijn. Daar had ik dan best wel eens iets over willen horen.”

‘Makkelijk wegkijken’

Daar heeft Claudia zich echter niet over uitgelaten in de conference. “Ik vond het overigens best makkelijk wegkijken. Ik heb het met een halve kater op 1 januari zitten kijken. Ik heb niet heel hard gelachen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het laf dat Claudia de Breij vrijwel niets wil zeggen over Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen