Wilfred Genee tegen Rob Kemps: ‘Wist jij dat Matthijs zo’n l*l was?’

Wilfred Genee heeft gisteren in De Oranjewinter aan Rob Kemps gevraagd of hij wist ‘dat Matthijs van Nieuwkerk zo’n l*l was’. “Er is tijdens de opnames in Parijs in elk geval niets gebeurd.”

Matthijs van Nieuwkerk en De Oranjewinter © SBS 6

Na de mediarel over zijn plotselinge woede-uitbarstingen zat Rob Kemps gisteren dan eindelijk bij het VI-trio aan tafel. Hij werd in hun talkshow De Oranjewinter onder meer gevraagd naar het, door BNNVARA bevestigde, incident tijdens de opnames van het programma dat Rob maakt met de in opspraak geraakt Matthijs van Nieuwkerk: Chansons.

‘Matthijs een l*l!’

Dat ene incident komt bovenop alle misdragingen van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen van De Wereld Draait Door. Wilfred Genee: “Wist jij dat het zo’n l*l was, of niet?”

Rob: “Nou, ik vind het ook niet zo’n l*l. Vind jij hem een l*l?”

Wilfred: “Nee, ik vond hem in alle keren dat ik hem heb meegemaakt heel aardig.”

Rob: “Omdat jij vraagt: ‘Wist jij dat het een l*l was?’”

Oei, een beetje gepikeerd.

Rob ontkent

Rob heeft naar eigen zeggen nooit iets raars meegemaakt met Matthijs tijdens de opnames van Chansons. “Nee, nooit. Ik heb altijd heel veel met hem gewerkt. We maken natuurlijk wel een ander programma. We werken wel hard, want we staan ’s morgens vroeg op. We maken vier uitzendingen van een uur en zijn ongeveer drie weken in Parijs.”

En hoe zit het dan met het door BNNVARA bevestigde voorval? Rob zou zelfs hebben ingegrepen. “Dat lees ik dan ook terug en dat vind ik dan wél jammer, want er wordt dan gezegd: ‘Er is onderzoek gedaan en er is een incident geweest in Parijs’, maar er is in Parijs dus niets gebeurd.”

Parijs ruzietje

Het was gewoon een ruzietje, aldus Rob. “Kijk, wat het is: als je met zes gasten in een hostel zit drie weken lang, dan vallen er een keer woorden en als die vallen… Wat je dan doet: dan praat je die uit. Dat is ook gebeurd, dus dat kan ik wel zeggen. Dat kan ik zeggen: er vallen eens woorden en die worden uitgesproken, maar dat is het niet.”

Wilfred: “Maar er hoefde niemand op zijn knieën en excuses aan te bieden?”

Rob: “Nee, maar dat vind ik dus wél echt jammer, omdat dat nu in een keer op die hoop van DWDD enzo wordt gegooid.”

Mini-verdrietje

Rob baalt dat Chansons nu zo wordt beschadigd. “Dat is dan mijn mini-verdrietje, want voor die mensen met een burn-out is het allemaal veel erger, maar dat vind ik dan wel jammer dat ik denk: we maken zo’n mooi programma waar veel mensen plezier van hebben, dan wil ik dat wel gezegd hebben, dat er in Parijs niets gebeurd is.”

Tot slot: vindt Rob dat er een heksenjacht plaatsvindt op Matthijs? “Het is natuurlijk lastig, want als je nou zegt: ‘Het is een heksenjacht’, dan zit ik er weer tot zover bij Matthijs in. Het is nooit goed. Alles wat je zegt, en vooral als het dan net is gebeurd, dan duikt iedereen er bovenop. Je kunt er dan beter weinig woorden aan vuilmaken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee noemt Matthijs van Nieuwkerk een l*l. Gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen