Rob Kemps bevestigt dwarsbomen VI: ‘En ja, ik was boos op BLVD’

Rob Kemps geeft toe dat hij heeft geprobeerd om Vandaag Inside te dwarsbomen én dat hij flink boos is op geworden op RTL Boulevard. “Ik had even een baaldagje, dat kan gebeuren.”

Rob Kemps © SBS 6

René van der Gijp was anderhalve maand geleden van plan om een fragment uit Chansons te analyseren. De redactie van Vandaag Inside had al toestemming gekregen om de beelden te gebruiken, maar daarna is Rob Kemps ervoor gaan liggen. Hij had geen zin om op de hak te worden genomen en liet de toestemming weer intrekken.

Baaldagje

Het klopt, geeft Rob nu toe. Hij zat gisterenavond in De Oranjewinter en benadrukte daar nooit boos te zijn geweest. “Het was een misverstand. Ik had even een baaldagje, dat kan gebeuren. Ik was in Center Parcs met vijf kinderen, weet je… Dan heb je wel eens zo’n dag dat je gewoon even een mindere dag hebt.”

Hij vervolgt: “Toen kreeg ik een appje van: ‘We hebben Chansons-beelden gestuurd aan VI.’ Toen dacht ik: nee, daar heb ik écht geen zin in. Toen heb ik een fout gemaakt en heb ik gezegd: ‘Nou, laten we dat nou niet doen, want daar heb ik geen zin in.’ Toen bleek al dat er toestemming was gegeven, die is toen weer teruggetrokken.”

Oren klapperen

Rob stelt dat het vervolgens allemaal uit zijn verband is getrokken. “Toen zei hier Gijp op televisie van: ‘Hij heeft gebeld en hij was wóest!’ Toen vraagt Wilfred nog: ‘Heeft hij zelf gebeld?’ Gijp: ‘Ja, hij heeft zelf gebeld!’ Dus ik was met mijn oren aan het klapperen en dacht: ik heb helemaal niet gebeld, ik heb ook de redactie niet gebeld.”

Hij vervolgt: “Het enige wat ik heb gezegd is: ‘Ik heb er vandaag even niet zo’n zin in.’ Daar heb ik overigens wel spijt van, want nou was ik zes weken de lul en anders was ik er in 43 uur van af geweest.”

Kim Jong-un

Het valt allemaal wel mee met zijn woedeuitbarstingen, aldus Rob. “Ik had een baaldag en ik ben niet de Kim Jong-un van Chansons, maar ik had gezegd: ‘Als het aan mij ligt, vandaag even niet.’ Dus dat. Toen bel ik Gijp een dag erna en zei ik: ‘Ik heb jou toch niet gebeld.’ En toen zei jij: ‘Heb jij dan de redactie gebeld?’ ‘Nee, ik heb de redactie ook niet gebeld.’”

René: “Nee, ik heb niet gezegd dat jij mij gebeld hebt, maar de redactie gebeld, want dat had de redactie tegen mij gezegd. Maar het maakt geen reet uit.”

Boos op BLVD

Wilfred: “Maar al die andere keren dat je boos bent geworden, bij Boulevard en die andere keren?”

Rob: “Nee, toen was ik ook niet boos! Nou, kijk, Boulevard zegt dan: ‘Rob Kemps belt Gijp woedend op.’ Dus toen stuur ik een appje naar Boulevard: ‘Dit klopt niet helemaal.’ Daarna belden ze op van: ‘Moeten we er nog iets aan toevoegen?’ Toen was ik tussendoor naar het zwembad geweest, dat zat ook niet mee, en toen was ik wél boos.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Kemps het ooit nog in zijn hoofd haalt om te schreeuwen tegen redacteuren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen