Tooske Ragas slacht Joost Klein af: ‘Je wordt echt een beetje sneu’

Tooske Ragas is niet iemand die continu het nieuws haalt omdat ze weer eens een BN’er te grazen heeft genomen, dus dat ze nu losgaat op Joost Klein komt duidelijk uit de grond van haar hart…

Tooske Ragas en Joost Klein © SBS, VPRO

De Joost Klein-vermoeidheid begint op steeds meer plekken toe te slaan. Het was even leuk, al die geheimzinnigheid over hoe hij het Songfestival heeft ervaren en of hij volgend jaar weer gaat, maar nu kennen we het echt wel. Hij blijft op podia maar hinten op een tweede deelname, maar is daar – behalve hij zelf – überhaupt nog iemand mee bezig?

Boekdelen

Nu heeft hij weer op een podium geroepen dat hij graag namens België naar het liedjesfestijn gaat. Showkenner Bart Ettekoven moet ervan zuchten als hij de beelden ziet in Shownieuws.

Collega Tooske Ragas: “Jouw gezicht. Jouw gezicht, Bart.”

Bart: “Ja, nee, ik bedoel: spreekt het boekdelen? Ja, ik word er een beetje moe van. Ik vind het een beetje een act. We hebben het er iedere dag over. Hij wil eigenlijk zelf niks zeggen, hij doet geen interviews. Volgens mij wil hij zelf een beetje de geheimzinnigheid rondom hem… Hoe noem je dat? Daar wordt hij blij van.”

Windeieren

Het is een aandachtstrekker, aldus Bart. “Ik zie ook wel hoe populair hij is, maar ja… Als ik dan naar zo’n Pinkpop-optreden zit te kijken: het is een jongen die een beetje over zo’n podium rent en een beetje schreeuwt in een microfoon, maar het is niet echt een goede zanger. Hij doet wel iets goed, maar ik kan nog niet helemaal wat het nou precies is.”

Collega Eline de Ruig: “Maar ik denk wel, zonder jou nou oud te noemen, Bart, dat het ook een generatiedingetje is. Ik ben het met je eens: hij is misschien niet de beste zanger…”

Bart: “Hij is gewoon geen zanger.”

Vermoeiend

Eline denkt wel dat Joost een goede act heeft. “Hij is geen zanger, dat kun je ook zeggen, maar er gebeurt natuurlijk wel iets op het podium en alle jonge fans vreten het voor zoete koek en op TikTok gaan de streams door het dak. Wereldwijd vragen allemaal mensen: ‘Kom naar Brussel, Berlijn!’”

Bart: “Daarom zeg ik ook: hij doet absoluut iets goed… Maar er zijn ook wel bands of zangeressen die niet mijn smaak zijn, maar dan hoor ik wel dat ze goed kunnen zingen of dat ze iets bijzonders doen, maar wat is er zo bijzonder rondom hem dan?”

Tooske gaat los

Eline begrijpt wel waar Bart vandaan komt. “Ik denk toch een beetje de magie die hij probeert vast te houden. Ik moet wel zeggen dat het me nu ook een beetje begint te vermoeien hoor.”

Dan haalt Tooske Ragas, de presentatrice van het stel, ongebruikelijk hard uit naar Joost. “Ik vind het fijn dat je dat zegt, want ik was echt enorm fan, maar na dit net… Het wordt nu een beetje sneu. Ga naar het Songfestival of ga niet, maar ga niet ieder land nu vragen: ‘Bel mij!’ Dat vind ik een beetje wanhopig.”

‘Ga leveren!’

Eline beaamt dat. “Hij blijft het maar roepen, maar hij moet het wel waarmaken. Net als dat hij toen zei: ‘Het wordt een maanlanding, het Songfestival!’”

Tooske: “Ja, maar hij moet wel een beetje gaan leveren nu.”

Bart: “Dat is het. Het is heel veel geschreeuw en heel weinig talent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begint u Joost Klein een beetje vermoeiend te vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen