‘Thijs Römer krijgt het héél zwaar als hij naar gevangenis moet’

Thijs Römer gaat het héél zwaar krijgen als hij naar de gevangenis moet voor de zedendelicten waar hij van verdacht wordt. “Hij kan maar beter niet tussen de normale populatie terechtkomen.”

Thijs Römer © Media Inside

De 44-jarige Thijs Römer, neef van Talpa-baas Paul Römer, geliefde van Igone de Jongh en ex-partner van Katja Schuurman, wordt door het OM vervolgd vanwege drie zedenmisdrijven bij minderjarige meiden. Dat zijn carrière voorbij is lijkt evident; de grote vraag is nu of hij de gevangenis in moet of niet.

Thijs in de bak?

Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel sluit het niet uit. “Als hij een beetje pech heeft en het is echt zo heftig dat je in een onvoorwaardelijke gevangenisstraf belandt, dus naar de gevangenis moet…”, zegt hij in Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Nou, mensen die zeg maar minderjarigen seksueel onheus bejegenen moeten echt in speciale afdelingen in gevangenissen worden gestopt, want die moeten niet tussen de normale gevangenispopulatie terechtkomen.”

Pijnlijke exercitie

De hele rechtszaak zal een publieke vernedering worden voor Thijs, verwacht John. “Thijs zal zich straks voor de rechter moeten verantwoorden en dat wordt een heel pijnlijke exercitie denk ik. Het is gewoon openbaar en publiekelijk. Dan sta je niet heel fijn erop.”

Thijs is erg dom geweest, vindt John. “Hij is niet zo slim geweest om al die foto’s en dergelijke met zijn telefoon op te vragen, want dan is het bewijs natuurlijk onweerlegbaar. In gevallen van verkrachting en aanranding, zeker in een-op-eensituaties, is het bewijs heel moeilijk te leveren.”

Schandpaal

Danny de Munk heeft daar bijvoorbeeld geluk mee, legt John uit. De aangifte tegen hem is geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. “Ik denk dat Danny de Munk daar in ieder geval in zijn geval positief uitkomt, want het is vijftien jaar geleden en ga als OM maar eens bewijzen wat zich vijftien jaar geleden precies heeft afgespeeld.”

Dat Danny niet vervolgd wordt voor verkrachting, betekent natuurlijk niet dat hij het niet heeft gedaan. Het slachtoffer houdt volgens John in elk geval geen onzinverhaal. “Ik heb met het slachtoffer gesproken en heb niet de indruk dat zij het om geld doet of om hem nog eens extra aan de schandpaal te nagelen.”

Vijftien jaar last

John heeft best te doen met het vermeende slachtoffer van Danny. “Zij heeft daar gewoon vijftien jaar last van gehad.”

Hij besluit: “Het is niet voor niets dat de verjaringstermijn van zedenmisdrijven enorm is opgerekt, want het blijkt in de praktijk dat slachtoffers van zedenmisdrijven daar nog jarenlang last van kunnen hebben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat we het ergste nu wel gehad hebben in de tv-wereld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen